1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. 1.2 MİLYAR KULLANICIYLA 10 MİLYAR DOLAR GELİR
1.2 MİLYAR KULLANICIYLA 10 MİLYAR DOLAR GELİR

1.2 MİLYAR KULLANICIYLA 10 MİLYAR DOLAR GELİR

Sosyal ağın kullancıları 1.2 milyara dayandı.Facebook'un artık kan kaybedeceğini bekleyenler, bu habere eminiz çok şaşıracaklar!

A+A-

Facebook eğer bir ülke olsaydı, Çin ve Hindistan'dan sonra dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi olabilirdi. Artık aylık aktif kullanıcı sayısı 1.2 milyar kişiye ulaşan Facebook, dünya tarihinde görülmemiş dev bir organizasyon olarak yükselmeye devam ediyor. Bir önceki çeyrekte aylık 1.15 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan Facebook, son çeyrekte bu rakamı 1.19 milyara kadar taşıdı. 1.2 milyar olması ise an meselesi.
 
İşin bir diğer ilginç noktası ise Facebook'un gelirlerinin yaklaşık yarısı, Facebook'a her gün telefonlarından ulaşan mobil kullanıcılardan geliyor olması. Toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 1.2 milyara dayanan Facebook'un aktif aylık mobil kullanıcı sayısı ise 847 milyon kişi. Bu da geçen yılki rakamın yüzde 45 daha fazlası anlamına geliyor. Her gün Facebook'a giren aktif kullanıcı sayısı ise 507 milyon.
 
Bu arada Facebook bu çeyrekte ilk defa 2 milyar dolarlık gelir sınırını da aştı. Bu gelirin yarısı ise mobil kullanıcılardan kaynaklanıyor. Sene sonunda Facebook'un toplam gelirinin 10 milyar dolara yaklaşması bekleniyor. Bu hızla devam ederse, önümüzdeki yıl Facebook'un yıllık gelirini ikiye katlaması da çok kolay görünüyor.
 
Facebook'u şu anda endişelendiren tek detay, 18 yaş altındakilerin Facebook'u artık çok "sıkıcı" bulduklarını ifade etmeleri ve Facebook'tan giderek uzaklaşmaları. 18 yaşının altındakilerin Facebook aktivitilerinin hızla azaldığını fark eden Facebook yöneticileri onları yeniden Facebook'a çekmek için ne yapacaklarını düşünüyorlar. Son araştırma raporlarında, 18 yaşının altındaki kesimin WhatsApp benzeri anında mesajlaşma yazılımlarında vakit geçirmeyi Facebook'a tercih ettikleri ortaya çıkmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.