1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI MESAJLARI
1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI MESAJLARI

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI MESAJLARI

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, 1 Ağustos dolayısıyla mesajlar yayımladı.

A+A-

ULUSAL TÜRK KURULUŞLARI DÜNYA KONSEYİ İLE GÜVENLİK KUVVETLERİ EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ MESAJLAR YAYIMLADI

Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi Başkanı Hüseyin Macit Yusuf ile Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, 1 Ağustos dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, 1 Ağustos’un Kıbrıs Türk halkının bugünlere kolay gelmediğini göstermesi açısından anlamının büyük olduğunu belirtti.

Yusuf, 500-600 yıl önce, adaya gelmeye başlayan, 1571'de adanın fethiyle bu topraklara kök salan ve bu toprakları vatan yapan Kıbrıs Türklerinin, adanın İngiliz idaresine geçtiği 1878'den itibaren, Anavatan Türkiye'nin desteğinde gerçekleşen ‘varoluş mücadelesi’ sonunda kendi bağımsız ve egemen devleti KKTC'yi kurmayı başardığını belirtti.

Bu mücadelede Türk Mukavemet Teşkilatı'nın belirleyici  rolü olduğunu kaydeden Yusuf, “Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize,Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kahraman mensuplarına, Mücahitlerimize, Anadolu'daki vefakar kardeşlerimize ve Kıbrıs Türkü’ne borçluyuz. Bugün TMT’nin başlattığı direniş hareketinin ne kadar yerinde olduğu daha da iyi anlaşılmaktadır” ifadesini kullandı.

Yusuf mesajında şunları kaydetti:

“Zaman zaman TMT’ye yapılan saldırıların ne kadar yersiz olduğu açıktır. TMT olmasa bugün adada özgür yaşayan bir tek Türk dahi olamayacağını yakın tarihimizi inceleyenler çok iyi anlayacaktır. Rum tarafı tarihten ders almamak için elinden geleni yapmaktadır. Kıbrıs anlaşmazlığına çözüm bulmak amacıyla sürdürülmekte olan müzakerelerde Rum liderliğinin uzlaşmaz tavrı sabırları zorlamaktadır. Rum’un megalomanca ve küstahça davranışlarına daha fazla müsaade edilmemelidir. Sırf masadan kaçan taraf olmamak uğruna her türlü samimiyetten ve seviyeden yoksun müzakerelere devam edilmemelidir.”

“Kıbrıs Türkleri olarak bugün bağımsız-egemen devletimiz KKTC’ye sahipsek ve EOKA yemini etmiş Rum terör odakları bu devlete dokunamıyorsa, bunun sağlayan öncelikle TMT, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız” diyen Yusuf, “TMT kurucuları rahmetli Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, rahmetli Kemal Tanrısevdi ve rahmetli Burhan Nalbantoğlu olmak üzere tüm kahraman TMT mensupları ile adanın fethinde ve varoluş mücadelesinde şehit düşenlerin  aziz hatıraları önünde eğilir, hayatta olan TMT mensubu gazilerimize ise minnet ve şükranlarımı sunarım” ifadesini kullandı.
 
GÜVENLİK KUVVETLERİ EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği de yayımladığı mesajda, toplumsal mücadelenin üzerinden yarım asırdan fazla bir zaman geçtiğini ve bu süreçte çok acılar yaşandığını, çok canlar yandığını kaydetti.

Tarihi mücadelede canını veren, varını yoğunu ortaya koyan herkesin bir kez daha minnetle anıldığı mesajda, özellikle son dönemde Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm ve barış için, artık gözyaşlarının durması için her iki toplumun var gücüyle çalışması gerekliliğine inanç belirtildi.

Mesajda, “Bu vesileyle Toplumsal Direniş ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümünü kutlar saygılar sunarız” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.