1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR
1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Tören ve Etkinliklerle kutlanıyor

A+A-

BAŞKENT LEFKOŞA’DA ATATÜRK ANITI VE ŞEHİTLER ANITI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ

GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANI TÜMGENERAL KAVUN: “GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI OLARAK KIBRIS TÜRK HALKININ, MEŞRU HAK VE MENFAATLERİNİ KORUMAYI VE KOLLAMAYI AMAÇLAYAN HAKLI MÜCADELESİNDE EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLMA AZİM VE KARARLILIĞINDAYIZ”

I Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Kıbrıs’ın fethinin 443’üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 56’ncı ve KKTC’nin bağımsızlık ve özgürlüğünün en büyük teminatı olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 38’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bu sabah başkent Lefkoşa’da Atatürk Anıtı ve Şehitleri Anıtı’nda tören düzenlendi.

Lefkoşa’daki ilk tören saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde, ikinci tören ise saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda yer aldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenler, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun’un anıt özel defterlerini imzalamasıyla tamamlandı.

Başkent Lefkoşa’da 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenlerine, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, milletvekilleri, askeri erkan, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, muharip dernekler, kurum kuruluş ve diğer derneklerin temsilcileri katıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Atatürk Anıtı Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk;

Kıbrıs’ın fethinin 443’üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 56’ncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 38’inci kuruluş yıldönümü olan, Kıbrıs üzerinde Türk hakimiyetinin sağlandığı ve Yunan-Rum ikilisine karşı örgütlü mücadelenin başlatıldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin düzenli ordusunun kurulduğu bu anlamlı günde huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.

Evrensel değerlerden oluşan dokusu, birleştirici ve bütünsel yapısı, bilim ve aklı esas olan ilke ve inkılapların dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Fikirlerinin yorulmaz takipçisi olan Kıbrıs Türkü gösterdiğin ilke ve amaçlar doğrultusunda kurduğu cumhuriyeti, daima ileriye götürmek ve sonsuza kadar yaşatmak istek ve arzusundadır.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olarak bizler; Kıbrıs Türk halkının, meşru hak ve menfaatlerini korumayı ve kollamayı amaçlayan haklı mücadelesinde en büyük destekçisi olma azim ve kararlılığındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Lefkoşa Şehitler Anıtı Özel Defteri’ne ise şunları kaydetti:

“Aziz şehitlerimiz;

Kıbrıs’ın fethinin 443’üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 56’ncı ve KKTC’nin bağımsızlık ve özgürlüğünün en büyük teminatı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 38’inci kuruluş yıldönümünde manevi huzurlarınızdayız.

Sizler; Kıbrıs Türk halkının bekası ve yaşam hakkı için seve seve canlarını feda eden, cumhuriyetimizin tarih sahnesinde onurla yer almasını sağlayan, kanlarınızla üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapan, bağımsızlığımızın timsali bayrağımızı göklerden indirtmeyen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar sürecek varlığının manevi simgesi ve sahiplerisiniz.

Bilmenizi isteriz ki; emsalsiz mücadelenizden aldığımız feyzle, aziz hatıranızı sonsuza kadar yaşatma ve bizlere emanet ettiğiniz değerleri sonsuza kadar koruma azim ve kararlılığındayız.

Sizleri minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun.”

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninde, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Piyade Kurmay Yüzbaşı Adem Özgür Çetin de, bu üç önemli ve anlamlı günün yıldönümünü; “barış ve özgürlük için hayat pahasına mücadele” olarak özetledi.

Çetin konuşmasında, 1571, 1958 ve 1976’nın 1 Ağustos tarihçeleri ve olayları hakkında bilgi vererek, Kıbrıs’a barışın 1571’de geldiğini, 1958’de olayların başladığını, 1976’da ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile halkın güvenliğinin sağlandığını anlattı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın halkından aldığı destekle KKTC’yi kanının son damlasına kadar savunmaya hazır olduğunu vurgulayan Çetin, dünyada yaşanan olaylara bakıldığında da, “bizi bizden daha iyi savunacak bir örgütün bulunmadığına” işaret etti.

I Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla başkent Lefkoşa yanında tüm ilçelerdeki Atatürk anıtlarında da tören düzenlendi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.