1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI TÖRENİ
1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI TÖRENİ

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI TÖRENİ

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 37’ncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 55’inci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 442’inci yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı bugün tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

A+A-

BAŞKENT LEFKOŞA VE İLÇELERDEKİ ATATÜRK ANITLARI ÖNÜNDE TÖRENLER DÜZENLENDİ

KAVUN “GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI; KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NE YÖNELECEK HER TÜRLÜ TEHDİDİ BERTARAF EDECEK GÜÇTE, AZİM VE KARARLILIKTADIR.”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 37’ncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 55’inci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 442’inci yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı bugün tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Gün dolayısıyla Lefkoşa’da ve ilçelerdeki Atatürk Anıtları önünde; Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda törenler yapıldı.

Lefkoşa Atatürk Anıtı ve Şehitler Anıtı önündeki törenlere GKK Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, bazı siyasi parti ve muharip dernek temsilcileri katıldı.

t2.jpg

ATATÜRK ANITI’NDAKİ TÖREN

Atatürk Anıtı’ndaki tören, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun’un askeri birlikleri selamlamasıyla başladı.

Törende protokol sırasına göre Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından, GKK Komutanı Tümgeneral Baki Kavun Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.

ÖZEL DEFETERE YAZILANLAR

Tümgeneral Baki Kavun deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk;

Kıbrıs’ın Fethi’nin 442’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın, 55’inci ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve özgürlüğünün en büyük teminatı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 37’inci kuruluş yıldönümünde, huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.

İlke ve inkılaplarının yorulmaz takipçisi Kıbrıs Türkü çok kıymetli şehit ve gazilerin kurduğu Cumhuriyeti ileri götürmek ve sonsuza kadar yaşatmak azim ve kararlılığındadır.

Kahraman Kıbrıs Türkü’nün toprağından çıkan Güvenlik Kuvvetleri; çağdaş medeniyet yolunda asla duraksamadan ve hiçbir engelden yılmadan, manevi mirasımız olan akıl ve bilimden ayrılmadan çalışmaya devam edecektir.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güçte, azim ve kararlılıktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, manevi huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz.

Ruhunuz Şad olsun”.

t3-001.jpg

KONUŞMA

Atatürk Anıtı önündeki tören Muhabere Binbaşı Ömer Bilgen’in yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşma ile sona erdi.

Muhabere Binbaşı Ömer Bilgen konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin tüm dünyaya duyurulmasında 1 Ağustos tarihinin önemine vurgu yaparak, Kıbrıs adasının on binlerce şehit verilerek ele geçirildiğini hatırlattı.

Osmanlılar tarafında alınan adanın huzur içinde yaşadığını fakat Osmanlı İmparatorluğu’nun gerilemesiyle birlikte adanın İngilizlere kiralanmasının ardından Kıbrıs Türk halkının kara günler yaşadığına dikkat çeken Bilgen, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın doğmasıyla ve Anavatanın desteğiyle Kıbrıslı Türklerin başkalarının hakimiyeti altında yaşamasına izin verilemediğini kaydetti.

1974 Mutlu Barış Hareketi’nin adaya barış ve istikrarı getirdiğine de dikkat çeken Bilgen, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurulmasıyla Kıbrıs Türk halkının her türlü tehditten uzak ve huzur içinde yaşaması için modern araç gereç ve çağdaş silahlanmayla geçmişte yaşanan acı tecrübelerin unutulmayarak geleceğe güvenle bakacaklarını belirtti.

t4.jpg

ŞEHİTLER ANITI ÖNÜNDEKİ TÖREN

Şehitler Anıtı önündeki törende ise, protokol sırasına göre çelenk konuldu, saygı duruşu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, GKK Komutanı Tümgeneral Baki Kavun anıt özel defterini imzalaması ile tamamlandı.

t5.jpg

Tümgeneral Baki Kavun deftere şunları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz,

Kıbrıs’ın Fethi’nin 442’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın, 55’inci ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve özgürlüğünün en büyük teminatı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 37’inci kuruluş yıldönümünde manevi huzurlarınızdayız.

t6.jpg

Bu toprakları vatan yapmak ve bayrağımızın gölgesinde Türk Milletini özgürce yaşatmak için canınızı feda ettiniz.

Bilmenizi isteriz ki; vermiş olduğunuz haklı ve onurlu mücadele sonucunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet korumak ve yaşatmak azim ve kararlılığı ile gerektiğinde biz de canımızı seve seve feda etmeye hazırız.

Sizleri minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz Şad Olsun.”

t7.jpg

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.