1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 AY DAHA HAPİSTE BEKLEYECEK
1 AY DAHA HAPİSTE BEKLEYECEK

1 AY DAHA HAPİSTE BEKLEYECEK

1 ay daha hapiste bekleyecek

A+A-

Devrim DEMİR
Türkiye’de 2006 yılında “Dolandırıcılık” ve “Resmi evrak sahteleme” suçundan 6 yıl hapis cezası alan ve KKTC’ye kaçan Avni Vardar’ın iade işlemleri henüz tamamlanmadı.

İade işlemleri için 12 Nisan tarihinde 20 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilen Avni Vardar, dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, Türkiye ile KKTC arasında suçluları iade etme anlaşması altında, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar 30 günü geçmeyecek şekilde Merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İade işlemeleri henüz tamamlanmadı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadede, zanlı Avni Vardar’ın Polis Genel Müdürlüğü kanalı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan yazı doğrultusunda iadesinin istenildiğini anlattı.

Polis memuru Mahir Türe, zanlının Türkiye’de 2006 yılında “Dolandırıcılık” ve “Resmi evrak sahteleme” suçundan 6 yıl hapis cezası aldığını söyledi.

Türe, Avni Vardar’ın 9 yıldır KKTC’de çalışma izinli olarak kaldığını ve 12 Nisan tarihinde Göçmenköy’de çalışma izinli olarak çalıştığı iş yerinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Vardar’ın 12 Nisan tarihinden bu yana Merkezi Cezaevinde tutuklu olduğunu belirten Türe, işlemlerin henüz tamamlanmadığını ifade etti.

Zanlı Avni Vardar’ın Türkiye’ye iadesi için gerekli yazışmaların yapıldığını ifade eden Mahir Türe, Vardar’ın iade edileceği güne kadar 30 gün daha Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.