1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 DUŞA 40 KİŞİ!
1 DUŞA 40 KİŞİ!

1 DUŞA 40 KİŞİ!

Cezaevi'nin şartları gün geçtikçe kötüye gidiyor!

A+A-

Deniz Abidin

Bazı mahkum yakınları Merkezi Cezaevi'nin şartlarının iyileştirilmesi gerekçesiyle dün İçişleri Bakanlığı önünde eylem yaptı. Pankart açıp şikayetlerini dile getiren mahkum yakınları, "Denetimli serbestlik neden çıkarıldı? Kim faydalandı?" diye sordu. Bazı mahkum yakınları Merkezi Cezaevi'nin şartlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini, yatak, su ve yemek sıkıntısı olduğunu belirterek, Şartlı Tahliye Yasası'nın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Cezaevinin zor şartlarına karşı dur demek ve farkındalık yaratmak için Avukat Özge Uğraşın Bakanlık önünde okuduğu bildiride, cezaevinin mevcut yatak sayısını aştığını, 40 kişi kalınan bölümlerde su sıkıntısının yaşanmakta olduğunu söyledi. Uğraşın, mahkumların  kış aylarında suyu kalorifer üzerinde ısıtarak banyo yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Sabah kahvaltısının 3-5 zeytin, küçük bir paket reçel, tereyağ ile geçiştirilirken,  öğle yemeklerinin ise,yarı aç yarı tok geçtiğini kaydetti.

Uğraşın: "Bir duşu 40 kişi kullanıyor"

40 kişi için yapılmış olan 3 alaturka tuvaletin alt yapısal sıkıntıdan dolayı birinin devamlı  bozuk olduğunu ifade eden Uğraşın, 40 kişinin bir duşu ortak kullandığını, kışın 8 kişilik odalara verilen 1  elektrikli soba ile ısınılmaya çalışıldığını belirtti. Kantin fiyatlarının dışarıdan daha pahalı olduğuna dikkat çeken Uğraşın, muhtaç bir şekilde hayatını idame ettirenve  hiçbir geçim kaynağı olmayan insanların  bu fiyatlara tabi tutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Uğraşın,yeni bina diye adlandırılan üçüncü bölümde kalan mahkumların  Salı ve Perşembe günü hariç kontör yükleyemediğini belirtti.

Kara: "Yeni Merkezi Cezaevi için düğmeye basılıyor"

Avukat Uğraşın'ın açıklamasının ardından mahkum yakınlarının yanına giden İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, yeni ve dünya standartlarında birMerkezi Cezaevi Binası için 31 Ağustos'ta düğmeye basılacağını, öncelikle bunun müjdesini vermek istediğini söyledi. Kara, söz konusu şikayetler üzerine gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Kara,Şartlı Tahliyenin ise yasa ile belirlendiğini belirterek, bu konuyu bakanlık olarak  tartışmaya hazır olduklarını kaydetti. 

Yeni Bakış

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.