1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NE ORTAK KUTLAMA
1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NE ORTAK KUTLAMA

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NE ORTAK KUTLAMA

Kıbrıs Türk ve Rum tarafından bazı sivil toplum örgütleriyle siyasi partiler, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle ortak etkinlik düzenledi. Konuşmaların yapıldığı, şarkıların söylendiği ve halk dansları gösterisinin sunulduğu etkinlik ara bölgede, Dayanışm

A+A-

BAZI TÜRK VE RUM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ İLE SİYASİ PARTİLER DÜN GECE ARA BÖLGEDE ORTAK ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Kıbrıs Türk ve Rum tarafından bazı sivil toplum örgütleriyle siyasi partiler, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle ortak etkinlik düzenledi.

Lefkoşa’da ara bölgede Dayanışma Evi’nin arkasındaki alanda dün akşam gerçekleştirilen etkinlik için saat 19.00’da Kıbrıs Türk tarafında Kuğulu Park’ta; Rum tarafında ise Solomu Meydanı’nda toplanılarak etkinlik yerine yüründü.

Etkinliğe sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas ile Kıbrıs Türk tarafından bazı bakan ve milletvekilleri de katıldı.

Etkinlikte Rum örgütler adına PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis ile Türk örgütler adına Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Kıbrıslı Türk ve Rum sanatçılar Arda Gündüz, Yorgos Kurtas ile Hristos Pehlivanis, savaş karşıtı şarkıları ortak söylediler. Ardından Vasilica Kültür Derneği ve TUFAD ekipleri birlikte halk dansları gösterisi sundular.

KİRİTSİS: “TÜM BÖLGE İÇİN TEHLİKE”

PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis konuşmasında, Suriye topraklarına yönelik olası saldırıların ve savaş operasyonlarının tüm bölgede barış ve güvenlik açısından büyük tehlikeler içerdiğini söyledi.

Kiritsis, Suriye’nin sorunlarının dış müdahalelerle ve savaş operasyonlarıyla çözüleceğine dair düşünce ve teşebbüsleri de eleştirdi.

Kiritsis, Kıbrıs’taki askeri üslerin varırlığına son verilmesi ve Kıbrıs’ın yabancı üslerden ve ordulardan tamamen kurtulması için Kıbrıslı Türklerle Rumların birlikte verdikleri mücadeleyi yoğunlaştırmaları gerektiğini de belirtti.

PEO Genel Sekreteri Kiritsis, Kıbrıs sorunun çözümü ve adanın birleşmesine yönelik istemlerini de dile getirdi.

ELCİL: “GÜVEN YARATAN ÖNLEMLERİN UYGULAMAYA KONULMASI KAÇINILMAZ”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de konuşmasında, görüşme sürecini sonuna ulaşması için desteklediklerini kaydetti ve iki toplumun işbirliğini artırıcı, güven yaratan önlemlerin uygulamaya konmasının önyargıların yıkılması ve insanların yakınlaşması için kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi ve Mağusa Limanı’nın açılmasının tıkanan görüşme sürecini aşmak için önemli bir adım olacağını dile getiren Elcil, “Bu nedenle önümüzdeki günlerde barış ve adanın birleştirilmesi talebimizi vurgulamak için Maraş’ta sesimizi yükselteceğiz” diye konuştu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.