1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 GERÇEK DAHA VAR
1 GERÇEK DAHA VAR

1 GERÇEK DAHA VAR

Fettah Acu’ya kullandığı araçla çarparak ölümüne sebebiyet verdiği öne sürülen Nijeryalı Muhammed Saminu Hussain tutuklandı; tahkikatı yapan polis mahkemede bir gerçeğe dikkat çekti

A+A-

Gazimağusa- Lefkoşa anayolunda önceki gece saat 20.40’ta meydana gelen trafik kazasında yönetimindeki kiralık araçla Korkuteli köyü sakini 25 yaşındaki Fettah Acu’ya tedbirsizliği ve ihmalkârlığı sonucu çarparak ölümüne sebebiyet verdiği öne sürülen Nijeryalı 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Saminu Hussain tutuklandı.

Gazimağusa’da dün sabah nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine soruşturma maksatlı 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Öte yandan, mahkemede zanlının avukatlarının sorularını yanıtlayan polis subayı Ertaç Ercan, Mutluyaka ve Dörtyol kavşaklarında yeterli ışıklandırma sisteminin mevcut olmasına rağmen kazanın gerçekleştiği Korkuteli kavşağında ışıklandırma bulunmadığını açıkladı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği’nde görev yapan polis subayı müfettiş muavini Ertaç Ercan’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 14 Kasım 2013 tarihinde saat 20.40’ta Korkuteli yol kavşağında Gazimağusa sakini zanlının yönetimindeki ZMD 877 plakalı kiralık araçla Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya doğru seyrettiği sırada anayolda Korkuteli köyünden yaya olarak karşıya geçmeye çalışan Fettah Acu’ya tedbirsizlik ve ihmalkârlığı sonucu aracının sağ ön kısmı ile çarptığını söyledi.

Fettah Acu’nun kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde saat 21.20’de hayatını kaybettiğini ifade eden polis subayı, zanlının üniversitede Mimarlık Bölümü öğrencisi olduğunu dile getirdi.

Tahkikat sorumlusu olay yerinde zanlının kullandığı aracın fren mesafesiyle ilgili incelemelerinin devam ettiğini, fren izinden örnek alınarak incelemeye gönderildiğini ve kazanın olduğu bölgede bulunan petrol istasyonunun kamera görüntülerinin inceleneceğini açıkladı.
Tanık polis, tüm bu nedenlerden ötürü mahkemeden soruşturmanın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatlığını üstlenen Serhan Bundak ve Ramadan Sanıvar talep edilen 3 günlük tutukluluk süresine itirazda bulunmazlarken meselenin tahkikat sorumlusuna birkaç soru yöneltti.
Polis subayı bu sorulara verdiği cevaplarda Korkuteli kavşağında ışıklandırma bulunmadığını ancak bu kavşağın bir öncesi ve bir sonrasında bulunan Mutluyaka ve Dörtyol kavşağında yeterli ışıklandırma sisteminin mevcut olduğunu dile getirdi.

Yargıç Tacan Reynar, zanlının soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.