1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 HAFTADA 4 KİŞİ KANSERDEN HAYATINI KAYBETTİ!
1 HAFTADA 4 KİŞİ KANSERDEN HAYATINI KAYBETTİ!

1 HAFTADA 4 KİŞİ KANSERDEN HAYATINI KAYBETTİ!

Kanser paniği!

A+A-

Kanser paniği: 10 yılda 30 kişi kanserden hayatını kaybetti

Yayla köyünde bir hafta içerisinde 4 kişinin kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesi, köy halkını tedirgin etti. Köy muhtarı son 10 yılda yaklaşık 30 kişinin kanserden hayatını kaybettiğini söyledi

İsmail VOLKAN

Güzelyurt bölgesinde bulunan Yayla köyünde son yıllarda görülen yoğun kanser vakaları köyde endişeye neden oldu.

Yayla’da geçtiğimiz bir hafta içerisinde 4 kişi kanserden hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yaşlarının 45, 50, 60 ve 65 olduğunu belirten köy muhtarı Murat Rüstemoğlu, son 10 yılda yaklaşık 30 kişinin kanser hastalığı nedeniyle öldüğünü söyledi.

Muhtar Rüstemoğlu, yetkililerden uzmanların yer aldığı bir komite oluşturmasını ve bölgede kanserin neden bu kadar yoğun olduğunun araştırılmasını istedi.

Köyde şu anda yaşayan başka kanser hastalarının olduğunun da bilindiğini ifade eden Rüstemoğlu, “Hastalıklara sebep olan her neyse bulunmasını istiyoruz. Köy halkı endişeli ve ne yapacağımızı bilemiyoruz. Köy içerisinde iki adet baz istasyonu var. Köylüler bunlardan şüpheleniyor ancak, köy portakal bahçeleri arasında bulunuyor ve ağaçlar ilaçlandığı zaman ilaç köy içerisini de sarıyor. Bu da başka bir etken olabilir ama biz bilemeyiz, bu işin uzmanları gelip araştırsın ve yanıtı bize versin” dedi.

Yayla’nın nüfusunun şu an 870 olduğuna işaret eden Rüstemoğlu, köy halkının endişeli ve korku içerisinde olduğunu kaydetti.

Arifoğlu: Gerekli araştırma başlatılacak

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu, meselenin çok ciddi olduğunu belirterek, gerekli araştırmanın başlatılması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Arifoğlu, ortaya çıkan rakamları ve istatistiki bilgileri karşılaştırarak bölge halkını bilgilendirebileceklerini kaydederek, köy muhtarının yazılı bir şekilde Tabipler Birliği’ne müracaat etmesini istedi.

Bölgedeki koşulların, suyun ve bunun gibi birçok etkenin incelenerek analiz yapılması gerektiğini ifade eden Arifoğlu, Sağlık Bakanlığı’na da durumu aktaracaklarını belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.