1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ
1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

1 Haziran Dünya Çocuk Günü

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede çocuk hakları ve çocukların yaşam koşulları bakımından durumun yeterli düzeyde olmadığını belirtti.

TDP GENEL SEKRETERİ ÖZYİĞİT: “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BARIŞ İSTİYORUZ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede çocuk hakları ve çocukların yaşam koşulları bakımından durumun yeterli düzeyde olmadığını belirtti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çocuk Günü’nün buruk bir şekilde kutlandığını belirtti.

Dünyada milyonlarca çocuğun açlıktan ve salgın hastalıklardan öldüğü, milyonlarca çocuğun doğru dürüst eğitim alamadığı ve her türlü istismara uğradığını belirten Özyiğit, durumun maalesef Kuzey Kıbrıs’ta da iç açıcı olmadığını ileri sürdü. 

Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne rağmen çocuklara gereğince sahip çıkılmadığını belirten Cemal Özyiğit, bu yüzden Anayasa’da Çocuk Hakları ile ilgili olarak yapılmak istenen değişikliğin son derece olumlu olduğunu, ancak, asıl önemli olanın uygulanmaya konması olduğunu kaydetti.

“EĞİTİM YAZ-BOZ TAHTASINA DÖNDÜRÜLDÜ”

Cemal Özyiğit, ülkedeki eğitim sisteminin ülkeyi yönetenler tarafından yaz-boz tahtasına döndürüldüğünü belirterek,  devlet okullarına gereken önem ve hassasiyetin verilmediğini, bozulan eğitim sistemi nedeniyle yüzlerce öğrencinin özel okullara veya Güney Kıbrıs’taki okullara gitmek zorunda bırakıldığını ileri sürdü. 

Özyiğit, Eğitim Bakanlığı’nı başta Bologna Deklarasyonu olmak üzere, dünya standartlarında bir eğitim nasıl sunabiliriz yönünde çalışmalar yapmak, çocukların ve gençlerin daha kaliteli eğitim almalarını ve dünya gençleri ile yarışacak hale gelmelerini sağlamak yerine, yapılan göstermelik şura kararlarını dahi tanımamakla suçladı.

Hem ülkedeki, hem dünyadaki tüm çocukların her türlü istismardan uzak, sağlıklı bir ortamda yetiştirilmeleri ve dünya standartlarında kaliteli bir eğitim alabilecekleri ortamların yaratılması temennisinde bulunan Özyiğit, “Çocuklarımızın geleceği için barış istiyoruz. TDP’nin mücadelesi çocuklarımıza barış içinde, sivil-demokratik bir düzende insanca yaşamasını sağlamak içindir. Tüm çocukların ‘Dünya Çocuklar Günü’nü içtenlikle kutlarız” ifadelerini kullandı. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.