1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 1 KASIM’DA TÜM DÜNYADA!
1 KASIM’DA TÜM DÜNYADA!

1 KASIM’DA TÜM DÜNYADA!

1 Kasım saat 14.00' de!

A+A-

 

Dünya Kobane günü ilan edilen 1 Kasım’da saat 14.00’da dünya çapında Kobane’yle dayanışma eylemleri düzenlenecek

Kobane’deki direnişe destek vermek için aralarında Nobel Barış Ödülü sahibi, insan hakları savunucusu Adolfo Perez Esquivel ve Amerikalı filozof ve dilbillimci Prof. Noam Chomsky’nin de aralarında olduğu dünya çapında tanınan çok sayıda kişinin çağrısı ile 1 Kasım Dünya Kobane günü ilan edildi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) / Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) güçlerinin Kobani’de, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı verdiği direnişe destek olmak amacıyla Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş Komisyonu (EUTCC) ve Peace Camping inisiyatifi tarafından yapılan “IŞİD’e karşı, Kobane ve insanlık için küresel seferberlik” çağrısıyla 1 Kasım “Dünya Kobane günü” olarak ilan edildi.

1 Kasım saat 14.00

130 tanınmış şahsiyet ve kuruluşun yaptığı çağrıda, 1 Kasım’da saat 14.00’da tüm dünya ülkelerinde Kobane’ye destek yürüyüşleri düzenlenmesi isteniyor.

Yapılan çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

“Artık tüm uluslararası aktörlere, ‘başka bir siyaset mümkündür’ mesajının verilmesi zamanı gelmiştir. Tüm dünya halklarını Kobane ile dayanışmalarını göstermelerini istiyoruz.

“Sizleri, ‘İmdat Kobane’ demek için düzenlenen eylem gününe katılmaya davet ediyoruz. IŞİD’e karşı direnişi destekleyiniz! Kobane’yi ve insanlığı destekleyin! Şimdi harekete geçme zamanı!”

1 Kasım’da yapılacak Kobane’ye destek eylemlerine katılım çağrısının ilk imzacıları arasında Nobel Barış Ödülü sahibi insan hakları savunucusu Arjantinli Adolfo Perez Esquivel, Amerikalı ünlü filozof ve dilbillimci Prof. Noam Chomsky, eski AP Milletvekili Luisa Morgantini, Britanya Avam ve Lordlar Kamarası üyeleri bulunuyor.

İmzacılar arasında ayrıca, Avrupa, Latin Amerika, Hindistan, Pakistan başta olmak üzere dünya genelinden bilim insanı, siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve hukukçu ile birçok insan hakları kuruluşu, dernek ve kuruluş bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.