1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 MİLYON 300 BİN TL'LİK DEĞİŞİM
1 MİLYON 300 BİN TL'LİK DEĞİŞİM

1 MİLYON 300 BİN TL'LİK DEĞİŞİM

1 MİLYON 300 BİN TL'LİK DEĞİŞİM

A+A-

Girne ve Güzelyurt’taki Telekomünikasyon Daireleri’nde başlatılan tadilat çalışmaları, hem çalışanları hem de vatandaşları endişelendirdi.

Maliye Bakanlığı’ndan onay çıkmasının ardından Girne ve Güzelyurt’taki Telefon Daireleri’nde başlatılan tadilat çalışmaları, hem çalışanların hem de vatandaşların ‘kurumun özelleştirildiğini’ düşünmelerine neden oldu.

Yıllardır tamir edilmeyi bekleyen ancak Maliye Bakanlığı’ndan onay çıkmaması nedeniyle tadilatı ertelenen binalarla ilgili yapılacak olan çalışmalar, çalışanları memnun ederken, endişeleri de beraberinde getirdi. Vatandaşlar ile çalışanlar, son dönemde gündemde olan “Telekomünikasyon Dairesi özelleştiriliyor mu?” düşüncesine kapıldı. Binaların kötü durumundan ötürü daha önce çalışanlar eylem yapmıştı.

Can: Sendika bastırdı, bakanlık onayladı

Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının örgütlü olduğu TEL-SEN Genel Sekreteri Zafer Can, konuyla ilgili konuştu. Zafer Can, binaların tamir edilmeye başlanmasıyla çalışanlar ve halk arasında “Telekomünikasyon Dairesi özelleştiriliyor” endişesi yaşandığını ifade etti. Can, sendika olarak özelleştirmeye karşı duruşlarını devam ettireceklerini söyledi.

Zafer Can, yapılan çalışmaların Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirilmesiyle ilgili olmadığına dikkat çekerek, Girne ve Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Telefon Daireleri’nin tadilatı için sendikanın girişimleriyle 2009 yılında girişim başlatıldığını ve binalarla ilgili keşif bedeli çıkarıldığını anlattı.

Can, sendika tarafından hükümetlere yapılan girişimlerin son iki yılda daha da arttığına dikkat çekerek, çalışanların daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışabilmeleri için binaların tadilatı konusunda Maliye Bakanlığı’ndan onay çıkmasını sağladıklarını kaydetti.

Can, binaların tamir edilmesiyle birlikte çalışanın moral ve motivasyonunun artacağına işaret ederek, Maliye Bakanlığı ile Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı’na teşekkür etti.

İki daire, 1 milyon 300 bin TL’ye yenilenecek

Yaklaşık 1 milyon 300 bin TL’ye mal olacak tadilat çalışmaları, geçtiğimiz hafta başladı ve 2015 yılı Şubat ayında sona erecek. Girne’deki çalışmalar için 730 bin TL, Güzelyurt için ise yaklaşık 600 bin TL harcanacak. Tadilat işleri olarak çatı işleri, betonarme elemanlarının tamiri, dış cephe ve çevre düzenlemesi, kapı ve pencere yenilenmesi, lavabo ve tuvalet yenilemesi, bina içi tamir işleri, ek duvar işi, yer döşemesi, su ve elektrik tesisatının yenilenmesi yapılacak.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.