1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET!
1 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET!

1 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET!

Rüşvetin daniskası!

A+A-

Maliye Bakanı Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu M.R.B  İnşaat Şirketi,  Zeus Otele ekstra kat izni ile yeni inşa edilecek olan ve  projesinde kumarhane izni olmayan Galaxy Otele ise  kumarhane izni almak için Ertu Dilaver adlı işadamından  1Milyon dolar karşılığı sterlin rüşvet aldı.

Ertu Dilaver adlı iş adamı Girne’de sahibi olduğu Zeus Otel’e ekstra kat çıkmak ve  projesinde kumarhane izni olmayan yeni inşa edilecek olan  Galaxy Otel’e ise kumarhane izni alma girişimlerinde başarılı olamayınca çareyi Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın 3 ortağından biri olduğu M.R.B  adlı İnşaat Şirketine başvurdu.

Rauf Denktaş adına işadamı Eru Dilaver’le görüşmeleri yürüten şirketin diğer bir ortağı Mehmet. D. Yücel İşadamı Dilaver’e bu işi halledebileceklerini karşılığında ise 1Milyon Dolar karşılığı sterlin talep ettiklerini belirtti.

Ertu Dilaver’in teklifi kabul etmesi üzerine söz konusu paranın yarısı Mehmet Yücel’e teslim edilirken, geriye kalan para ise izinler alındıktan sonra verilmek üzere el sıkışıldı

Yeni BAKIŞ

Maliye Bakanı Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu M.R.B  İnşaat Şirketi,  Zeus Otele ekstra kat çıkmak için izin ile,  projesinde kumarhane izni olmayan ve yeni inşa edilecek olan Galaxy Otele  de kumarhane izni için Ertu Dilaver adlı işadamından  1Milyon dolar karşılığı sterlin rüşvet el sıkıştı.

Kat ve kumarhane izni

Yeni Bakış’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Ertu Dilaver adlı iş adamı Girne’de sahibi olduğu Zeus Otel’e ekstra kat çıkmak ve arsasını  İşadamı Yahya Kurt’tan satın aldığı ve inşasına başlayacağı  projesinde kumarhane izni olmayan  Galaxy Otel’e kumarhane izni alma girişimlerinde başarılı olamayınca çareyi Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın 3 ortağından biri olduğu M.R.B   ( Diğer iki ortak Mehmet Yücel ve Burak Başlılar) adlı İnşaat Şirketine başvurdu.

1 Milyon dolar karşılığı sterlin

Rauf Denktaş adına  işadamı Eru Dilaver’le görüşmeleri yürüten şirketin diğer bir ortağı Mehmet. D. Yücel İşadamı Dilaver’e bu işi halledebileceklerini karşılığında ise 1Milyon Dolar karşılığı sterlin talep ettiklerini belirtti.

Para hesaba yattı izinler alındı

Ertu Dilaver’in teklifi kabul etmesi üzerine söz konusu paranın yarısı M.R.B ortaklarından Mehmet Yücel’e teslim edilirken diğer yarısı ise izinlerin alınmasının ardından verilmesi koşuluyla el sıkışıldı.

M.R.B’ye izinleri kim veya kimler ne karşılığında verdi?

Burada merak edilen önemli bir başka nokta ise M.R.B İnşaat Şirketi yöneticilerinin bu izinleri alacaklarını taahhüt ederken  devlet içinden kime veya kimlere güvendikleri ve o şahıslara da ne kadar rüşvet teklif ettikleri.

Amsterdam da tatil ve satın alınan ralli arabası

Bu arada, Yeni Bakış’ın elde ettiği bir başka bilgiye göre, M.R.B şirketi ortakları başardıkları bu büyük işin ardından Hollanda’nın Başkenti  Amsterdam’da  tatile çıkarken, Mehmet Yücel’in de bir ralli arabası satın aldığı belirtildi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum