1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 1 MİLYON EURO'LUK DAVA MAHKEMEDEN DÖNDÜ!
1 MİLYON EURO'LUK DAVA MAHKEMEDEN DÖNDÜ!

1 MİLYON EURO'LUK DAVA MAHKEMEDEN DÖNDÜ!

Beşiktaş Kulübü, 2009 yılında o zamanki Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli tarafından A takıma çağrılan ve oyun tarzı dünyaca ünlü İngiliz David Beckham'a benzetildiği için "Beckham" lakabı takılan Mehmet Erkut Şentürk ile ilgili mahkemenin kapısın

A+A-

İstanbul 36. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, futbolcunun kendileri ile ön sözleşmesi bulunduğu halde Eskişehirspor ile sözleşme imzaladığı belirtildi. Futbolcunun ön sözleşme şartlarını ihlal ettiğinin belirtildiği dilekçede, "Ön sözleşme şartlarına uymayan davalı, 1 milyon Euro tutarındaki cezai şartı ödemek ile yükümlüdür. Davalının işleyecek ticari faiziyle birlikte talep edilen miktarı ödemesini talep ediyoruz" denildi.

"SÖZLEŞME HÜKÜMSÜZ"

Genç futbolcu, Beşiktaş'ın bu talebine karşılık avukatı Savaş Adalet tarafından hazırlanan dilekçe ile itiraz etti. Mahkemeye sunulan dilekçede Beşiktaş ile imzalanan dilekçenin hükümsüz olduğu belirtildi. Ön sözleşmenin imzalandığı 2011 yılında müvekkilinin 17 yaşında olduğunu, bu nedenle sözleşmenin anne ve babası tarafından imzalandığının belirtildiği dilekçede, "Ön sözleşmenin geçerli olabilmesi için kulübün bu sözleşmeyi Türkiye Futbol Federasyonu'na onaylatması gerekmektedir. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen davacının (Beşiktaş) bu geçersiz sözleşmeye dayanarak hak talep etmesi mümkün değildir" denildi.

FIFA kurallarına göre 18 yaşının altındaki futbolcu ile en fazla 3 yıl sözleşme yapılabileceğini, ancak Beşiktaş'ın 5 yıllık sözleşme yaptığına dikkat çekilen dilekçede, "Müvekkilim İş Kanuna tabi olmaması nedeniyle Asliye Hukuk Mahkemesi görevlidir. Bu nedenle öncelikli olarak bu davanın görevsizlik nedeniyle reddedilmesine ve dosyanın İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesi talep edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

MAHKEME "GÖREVSİZİM" DEDİ, DAVAYI REDDETTİ

Bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda iki taraf mahkemeye çıktı. İstanbul 34. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada iki tarafı da avukatları temsil etti. İki taraf da uzlaşmayı kabul etmedi. Kararını açıklayan mahkeme, Beşiktaş'ın açtığı davayı reddetti. Mahkemenin görevli olmadığına karar verilerek, dava dosyasının İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmedildi.

 

Kaynak: Hürriyet

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.