1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 MİLYON TL ÇÖPE ATILDI
1 MİLYON TL ÇÖPE ATILDI

1 MİLYON TL ÇÖPE ATILDI

Lefkoşa Surlariçi’nde...

A+A-

 

2009 yılında büyük paralar harcanarak restore edilen Çağlayan Park, kaderine terkedildi, çocukların oyun alanı, alkoliklerin yuvası haline geldi.

Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan ve 2008 yılında Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin yaklaşık bir milyon TL para harcayarak restore ettiği tarihi Çağlayan Parkı kendi kaderine terkedildi ve adeta alkoliklerin yuvası haline geldi.

Anakara Büyükşehir Belediyesi tarafından Bir milyon Türk Lirası’na mal olan ve yapımından çok kısa süre sonra resimlerindeki haline dönen Çağlayan Park, bugünlerde imdat çağrısı yapıyor.

Çocukların oynaması için yapılan oyuncaklar kendini bilmez kişiler tarafından yerlerinden sökülüp kırılırken, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bekçi kulübelerinin camları kırılmış, içerisi de pislikle doldurulmuş...

Belediyenin sahip çıkmadığı alan olarak anılmaya başlayan Çağlayan Park’a artık aileler de çocuklarını gönderemiyor.

“Bütün suçlar burada işleniyor”
Gençlerin gece gündüz içki içip, etrafa zarar verdiklerini söyleyen aileler, “Çocuklarımızı parka gönderemiyoruz. Göndermekten korkuyoruz. Parkta yatıp parkta kalkanlar var. Evsiz, it kopuk herkes burada kalıyor. Adeta pansiyon haline geldi. Belediye parka sahip çıkmazmış gibi, poliste bu taraflara hiç uğramıyor. Her türlü suç burada işleniyor” dedi.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.