1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 SENE İÇİNDE 3. KEZ HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ!
1 SENE İÇİNDE 3. KEZ HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ!

1 SENE İÇİNDE 3. KEZ HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ!

1 sene içinde 3. kez hapis cezasına mahkum edildi!

A+A-

Sanık Özcan Hangün 1 sene içerisinde üçüncü kez hapis cezasına mahkum edildi.

Mağusa Kaza Mahkemesi karşısında 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek Grubu ile Uçanok Grubu arasında çıkan kavga esnasında Polis Memuru Ahöet Şener’in belindeki tabancayı alarak tasarrufuna geçiren sanık Özcan Hangün, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

Hangün’e 3,5 yıl daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi karşısında Çamlık Büfe önünde 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek Grubu ile Uçanok Grubu arasında çıkan kavga esnasında olaylara müdahale etmeye çalışan Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli Polis Memuru Ahmet Şener’in belindeki tabanca ile içerisinde 14 adet canlı mermi bulunan şarjörü alarak tasarrufuna geçiren sanık Özcan Hangün, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Aleyhine 9 dava getirilen ancak 4 farklı “Adam öldürmeye teşebbüs” davası geri çekilen Hangün, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” davalarından yargılanarak suçlu bulundu ve 3.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adam öldürmeye teşebbüs davaları geri çekildi...

Sanık Özcan Hangün aleyhine getirilen “Müfettiş Muavini Asım Başaranel’i öldürmeye teşebbüs”, “Polis Memuru Güralp Sayılı’yı öldürmeye teşebbüs”, “Havadis Gazetesi Muhabiri Nadire Kraşlıoğlu’nu öldürmeye teşebbüs” ve “Kamil Uçanok’u öldürmeye teşebbüs” davaları geri çekildi.

Polis Memurunun belinden tabancayı almıştı...

Ali Osman Uçanok, 5 Temmuz 2014 tarihinde ofisi içerisinde aralarında sanık Özcan Hangün’ün de bulunduğu bir grup tarafından ciddi şekilde darp edilip vahim zarara uğratılmıştı. 20 Ağustos 2015 tarihinde ise sanık Özcan Hangün ile beraberindeki kişiler Ali Osman Uçanok’u vahim zarara uğrattıkları gerekçesiyle davalarını takip etmek için Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelmişti. 20 Ağustos 2015 tarihinde müşteki konumunda bulunan Ali Osman Uçanok da yanında 2-3 kişiyle Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek davada hazırda bulunmuştu. Mahkemenin ertelenmesinin ardından ise sanık Özcan Hangün ile beraberindeki kişiler mahkemeden çıkarak mahkemenin karşısındaki park yerinde bulunan arabalarına gittiği esnada sanık Hangün, Ali Osman Uçanok’un yanında çalışan 15-20 kişi tarafından saldırıya uğrayarak kaburga kemiği kırılmıştı. Sanık Hangün ise olaylara müdahale etmeye çalışan Polis Memuru Ahmet Şener’in belindeki tabanca ile içerisinde 14 adet canlı mermi bulunan şarjörü alarak tasarrufuna geçirmiş ve tabancanın sürgüsünü geriye çekip doldurmuştu. Ancak sanık Hangün tabancanın emniyetini özellikle açmamış ve korkutmak amacıyla konu tabancayı Müfettiş Muavini Asım Başaranel, Polis Memuru Güralp Sayılı, Havadis Gazetesi Muhabiri Nadire Kraşlıoğlu ve Kamil Uçanok’a doğrultmuştu.

Boyra: “Sanığa linç girişiminde bulunuldu...”

Sanık Özcan Hangün’ün avukatı Boysan Boyra, sanık Hangün’ün mahkemeden çıktıktan sonra 15 dakika kadar mahkemede beklediğini ve ardından ise mahkeme karşısındaki park yerinde bulunan aracına gittiği sırada 15-20 kişilik bir grubun sanığa linç girişiminde bulunduğunu belirtti. Sanık Hangün’ün ise can havliyle kendisine saldıran kişileri korkutmak ve kendisinden uzaklaştırmak için konu suçu işlediğini belirten Boyra, sanığın silahlar konusunda uzman biri olduğunu ve silahın emniyetinin nasıl açılacağını çok iyi bildiği halde açmadığını söyledi.

Suçlu bulundu...

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, sanık Özcan Hangün’ü aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanık Hangün’ün mahkum olduğu suçların kamu düzenini bozucu suçlar arasında yer aldığına değinen Dağlı, sanığın olaylara müdahale eden Polis Memurunun belinden aldığı tabancanın sorumsuz kişilerin eline geçmesi halinde sonu kesitirilemeyen neticeler doğurabileceğinin aşikar olduğunu belirtti. Dağlı, meselenin olgularına bakıldığı zaman sanık Hangün’ün her nekadar da darp fiili ile karşı karşıya kaldığı görülse de mahkeme önünde Polis Memuru’nun tabancasını alarak tehdit ve korku saçmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını açıkladı. Sanığa verilecek en uygun ve adil cezasının hapis cezası olması gerektiğine karar verdiklerini belirten Dağlı, sanığı 3,5 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Cezasına ceza eklendi...

Sanık Özcan Hangün 1 sene içerisinde üçüncü kez hapis cezasına mahkum edildi. Sanık Hangün, 5 Temmuz 2014 tarihinde Ali Osman Uçanok’u ciddi şekilde darp edip vahim zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanarak 28 Ekim 2015 tarihinde 4 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Sanık Hangün, yine 20 Ağustos 2015 tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayıp Mağusa Devlet Hastanesi’nde devam eden kavgada hastanede Ali Osman Uçanok, Kamil Uçanok ve Kamil Osum’u vahim zarara uğrattığı gerekçesiyle 18 Mayıs 2016 tarihinde 2,5 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum