1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 TON 128 GRAM KAÇAK ET! KEDİ VE YILDIRIM TUTUKLANDI
1 TON 128 GRAM KAÇAK ET! KEDİ VE YILDIRIM TUTUKLANDI

1 TON 128 GRAM KAÇAK ET! KEDİ VE YILDIRIM TUTUKLANDI

Kırklar köyü yakınlarında önceki akşam ele geçen bin 180 kilo kaçak etle ilgili İbrahim Kedi ve Sabri Yıldırım tutuklandı

A+A-

Akıncılar Polis Karakolu ekibinin aldığı bir ihbarı değerlendirmesi sonucu, önceki akşam Kırklar köyü yakınlarında Ercan Havalimanı istikametine doğru seyreden bir van araçta ele geçirdiği bin 180 kilo etle ilgili olarak İbrahim Kedi ve Sabri Yıldırım isimli kişiler tutuklandı.

Etlerin Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak getirildiğini düşünen polis, van aracı kullanan İbrahim Kedi ile yanında yolcu olarak bulunan Sabri Yıldırım’ı dün mahkemeye çıkararak haklarında ikişer günlük tutukluluk emri aldı.

İbrahim Kedi’nin çelişkili ifadeler verdiğini belirten polis, bu ifadeyle birlikte Sabri Yıldırım’ın verdiği gönüllü ifadenin de doğruluğunu araştırıyor.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün Yargıç Fadıl Aksun’un huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Savcı Aliye Özçınar, polis memuru Selçuk Mulla’yı tanık olarak dinletti.

Polis memuru Mulla, alınan kaçak et ihbarı üzerine, 3 Eylül 2013 tarihinde Kırklar köyünden Ercan Havalimanı’na doğru seyreden bir van araçta arama yaptıklarını belirtti.

Saat 19.30 sıralarında mahkeme emriyle yapılan aramada, Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak geldiği tahmin edilen küçük ve büyük baş hayvan etlerini bulduklarını kaydeden Mulla, etleri emare aldıklarını ve araç sürücüsü İbrahim Kedi ve yanında yolcu olarak bulunan Sabri Yıldırım’ı gözaltına aldıklarını söyledi.

Zanlı 1 Kedi’nin verdiği açık ifadesinde çelişkili bilgiler verdiğini anlatan Mulla, soruşturulacak şahıslar ve alınması gereken ifadeler olduğunu söyledi.

Zanlı 2 Sabri Yıldırım’ın da bir gönüllü ifade verdiğini, bu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını vurgulayan Mulla, bu aşamada zanlıların tahkikat amaçlı 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Meselenin ciddiyetini göz önünde bulunduran Yargıç Aksun, istenen tutukluluk emrini verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.