1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1.TURDA TELLEDİ, 2. TURDA AĞAÇ DİKTİ
1.TURDA TELLEDİ, 2. TURDA AĞAÇ DİKTİ

1.TURDA TELLEDİ, 2. TURDA AĞAÇ DİKTİ

Bu da 'Seçimkondu'!

A+A-

 

Seçimleri fırsat bilen Salih Özbay adındaki şahıs, seçimlerin ilk turunda araziyi izinsiz telledi, 2. tur oy günü ise tellediği arazi içine zeytin fideleri dikti.

KKTC’de gerçekleşen seçimlerin ilk turu olan 19 Nisan’da, Yuvacık ağıllar bölgesindeki devlet arazisini izinsiz telleyen Salih Özbay, 2. turda ise tellediği arazinin içine zeytin fidesi dikti.  Kaymakamlık ve polis Salih Özbay hakkında soruşturma başlattı.

Haberal Kıbrıslı - Haluk Doğandor

1.turda telledi, 2. turda ağaç dikti

Güzelyurt Yuvacık Köyü ağıllar bölgesinde devletin kendisine hayvancılık yapmak için verdiği arazinin arkasında bulunan yaklaşık 2 dönüm boş araziyi 1. tur seçim günü izinsiz telleyen Salih Özbay ismindeki şahıs, Güzelyurt Kaymakamlığı ile polisin uyarılarına rağmen 2. tur seçim günü de telledi, zeytin ağacı dikerek sahiplenmeye kalktı.

Polis dikim yaparken yakaladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunu fırsat bilen Salih Özbay, izinsiz tellediği devlet arazisi içine bol miktarda zeytin fidesi dikerken, Güzelyurt Polisi’ne bağlı görevliler tarafından suçüstü yakalanarak uyarıldı. Güzelyurt Kaymakamlığı da bu konuda devlet arazisini işgal eden ve izinsiz telleme/dikim yapan Salih Özbay hakkında yasal işleme başlattı. Devlet arazisini işgal eden şahsın telleri ve diktiği zeytin fidelerini sökmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta gazetenin 21 Nisan 2015 tarihli sayısında “seçimi fırsat bildiler” başlıklı haberinin ardından Güzelyurt Kaymakamlığı harekete geçmiş, Salih Özbay’ı, devlet arazisinin kenarına koyduğu telleri sökmesi için uyarmıştı. Bu uyarıya kulak asmayan Özbay’ın bu kez de, işgal ettiği arazi içine zeytin fideleri diktiği öğrenildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.