1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “1. ULUSAL EKO TURİZM, EKO ÜRETİM VE EKO KÖY: BAĞLIKÖY ÖRNEĞİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK
“1. ULUSAL EKO TURİZM, EKO ÜRETİM VE EKO KÖY: BAĞLIKÖY ÖRNEĞİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

“1. ULUSAL EKO TURİZM, EKO ÜRETİM VE EKO KÖY: BAĞLIKÖY ÖRNEĞİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

23 -24 MAYIS TARİHLERİNDE LAÜ’DE “1. ULUSAL EKO TURİZM, EKO ÜRETİM VE EKO KÖY: BAĞLIKÖY ÖRNEĞİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

A+A-

OKTAY: “SEMPOZYUMDA, GELENEKSEL MİMARİSİ İLE EKO KÖY OLMA YOLUNDAKİ BAĞLIKÖY’DE EKO TURİZM İLE EKOLOJİK ÜRETİM YAPILABİLMESİ İÇİN GEREKLİ BİLGİLER TOPLANACAK…”

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği (BAĞ-EKO DER) Sempozyum Yürütme Kurulu, 23 ile 24 Mayıs tarihlerinde Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ) “1. Ulusal Eko Turizm, Eko Üretim ve Eko Köy: Bağlıköy Örneği” sempozyumu düzenleneceğini açıkladı.

Sempozyumda, geleneksel mimarisiyle eko köy olma yolundaki Bağlıköy’de, eko turizm ve ekolojik üretim yapılabilmesi için gerekli bilgiler toplanacak.

Elde edilen bilimsel veriler ışığında Bağlıköy’deki “eko köy” potansiyelinin doğru yöntemlerle şekillenmesi, köyün sağlıklı gelişimi sağlanacak.

Katkı koymak isteyen ilgili kişiler, kurum ve kuruluş yöneticileri sempozyuma davet edildi.

LAÜ’DE OLACAK

Sempozyumun organizasyonunu gerçekleştirmek için oluşturulan yürütme kurulu üyelerinden Teoman Oktay, Gülseren Oktay, Şanel Tağmaç ve Vasıf Sofda bugün Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, LAÜ’deki Rauf Raif Denktaş Konferans Salonu’nda iki gün sürecek sempozyum hakkında bilgi verildi.

“SORUNLAR TESPİT EDİLECEK, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULACAK”

Yürütme Kurulu Üyeleri adına açıklama yapan Teoman Oktay, sempozyumun üç ana başlık ile on üç alt başlıktan oluşacağını dile getirdi.

Oktay, eko köy, eko turizm, ekolojik üretim konularında sempozyumdan elde edilen sonuçların Bağlıköy için kullanılmasının amaçlandığını söyledi.

Teoman Oktay, sempozyumda bilgi alışverişinin yanı sıra sorunların tespit edileceğini, çözüm önerileri sunulacağını dile getirerek, sonuçların ülkeye hayırlı olacağına inanç belirtti.

22 AKADEMİSYENDEN OLUŞAN BİLİM KURULU

Oktay,  yürütme kurulu üyelerinin sempozyumda sunulacak bildirileri ve sonuçları değerlendireceğini ifade ederek, bilimsel bir rapor hazırlanması için 22 akademisyenin yer aldığı Bilim Kurulu’nun oluşturulduğunu söyledi.

“DOĞAL VE KÜLTÜREL KAYNAKLAR KORUNMALI”

Oktay, turizmin doğal, kültürel kaynaklara bağlı olduğunu, bu kaynakların korunması gerektiğini vurguladı.

Eko turizme de değinen Teoman Oktay, ev sahibi bölgenin doğal, tarihi, kültürel kaynaklarının, ekolojik ve biyolojik çeşitliliğinin zarar görmemesi gerektiğinin altını çizdi, “Turizmin doğaya uyumlu şekilde gelişmesi, toplum ve kültür için bir tehdit oluşturmaması gerekiyor” dedi.

Söz konusu koşulların eko turizmle korunabileceğini ifade eden Teoman Oktay, “Eko turizmle o yörenin kültürel değerlerini çevreye zarar vermeden fark edebiliriz” diye kaydetti.

BAŞARILI ETKİNLİKLER

Öte yandan, Teoman Oktay, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği olarak 2012 yılında faaliyete başlayan BAĞ-EKO DER’in kısa sürede eğitsel, sosyal ve kültürel alanda birçok etkinliği başarıyla gerçekleştirdiğini anımsattı.

1234-001.jpg

12345-001.jpg

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.