1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 1.ULUSLARARASI LEFKOŞA ÇOCUK HALK DANSLARI FESTİVALİ DÜZENLENİYOR
1.ULUSLARARASI LEFKOŞA ÇOCUK HALK DANSLARI FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

1.ULUSLARARASI LEFKOŞA ÇOCUK HALK DANSLARI FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

Gençlik Merkezi Birliği, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği ve Lefkoşa Folklor Derneği, 1. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali düzenliyor.

A+A-

Gençlik Merkezi Birliği, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği ve Lefkoşa Folklor Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa adını hem ulusal hem de uluslararası platformda duyurmak amacıyla organize edilen festival 27-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“Bu festivali düzenlemekteki en büyük amacımız kültürümüze sahip çıkmaktır” diyen kurumlar,  Derneklerin tamamen gönüllü eğitmenlerle, çocukların okuldan arta kalan zamanlarında gelişmelerine ve kültürü ileri çağlara taşımalarına katkı koyduklarını belirtti.

Bu çerçevede, Türkiye’den gelecek olan Bursa ekibinin Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği’nin misafiri olacağı; dernek oyuncularının evlerinde misafir edileceğini ifade edilen açıklamada,  Nazilliden gelen ekibin ise, Gençlik Merkezi derneği halk dansçılarının evlerinde misafir edileceği kaydedildi.

Festival,  27 Haziran perşembe günü saat 19.30’da, Dr Fazıl Küçük Parkı ile Göçmenköy Parkı güzergahında yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak. Korteje katılan çocuklar ve misafir ekipler Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Derneğinde gösterilerini sergileyecek.

Festivalin ikinci günü, 28 Haziran cuma akşamı Gençlik Merkezi Birliği’nde saat 20.30 da ekipler ve misafir ekipler gösterilerini sergileyecek. Üçüncü ve son gün ise yine saat 20.30’da Lefkoşa Folklor Derneği’nde gerçekleşecek olan gösterilerle festival sona erecek.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.