1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “1. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI” DÜZENLİYOR
“1. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI” DÜZENLİYOR

“1. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI” DÜZENLİYOR

“1. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI” DÜZENLİYOR

A+A-

7-8  NİSAN TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇALIŞTAYDA UYUŞTURUCU SORUNU TÜM BOYUTLARI İLE ELE ALINACAK

ÇALIŞTAYA TÜRKİYE’DEN ÜST DÜZEYDE KATILIM OLACAK

ÇALIŞTAYIN AÇILIŞINDA ÜLKENİN ÖNDE GELEN SANATÇI VE BAŞARILI KİŞİLERİ MÜCADELEYE DESTEK MESAJLARINI SUNACAK

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun Management Center’le işbirliği halinde, organize ettiği  “KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” 7-8 Nisan tarihleri arasında yapılıyor.

“Bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek; toplumun her kesiminden görüş ve önerileri de alıp bundan sonra izlenecek olan strateji ve eylem planı belirlemek amacıyla” düzenlenecek olan Çalıştay, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

AÇILIŞ SEROMONİSİ

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ‘ndan yapılan açıklamaya göre, çalıştay, 7 Nisan Salı günü  saat 09.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Ardından Ambar Film tarafından hazırlanan uyuşturucu ile ilgili kısa bir film gösterimi yer alacak.

SANATÇILARDAN DESTEK MESAJLARI

Sanatçı; yazar, şair, sporcu ve medya mensuplarından oluşan  grup Uyuşturucu ile mücadeleye destek mesajlarını iletecekler.

Mücadeleye destek verecekler arasında Tiyatro sanatçısı Yaşar Ersoy; Ertaç Hazer; Şair Ayşe Tural; Modacı Abdullah Öztoprak; Ressam Nilgün Güney;   Sporcu Ayten Benli; Seramik Sanatçısı ve TV  Programcısı Leman Cankat ve TV Programcısı Mehmet Ekin Vaiz yer alacak.

DANS TİYATROSU

Seromoninin son bölümünde ise Dance Of Cyprus tarafından Karanlığın Gölgesi isimli Dans Tiyatrosu’ndan 12 dakikalık bir bölüm sahnelenecek.

PROTOKOL KONUŞMALARI

Saat 09.30’dan itibaren protokol konuşmalarına geçilecek. Bu bölümde
Sırasıyla Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, T.C. KOM Daire Başkanlığı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova,  Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş,  Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri,  T.C. Lefkoşa  Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber konuşacak.

Verilecek olan aranın ardında, ilgili devlet kurumları temsilcileri ile Türkiye’den gelecek olan heyet temsilcilerinin konuşmaları yer alacak.

Öğle arasının ardından ise Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin konuşmaları gerçekleştirilecek.

Konuşmaların ardından  moderatörlerle yapılacak olan Kapalı Grup Çalışması ile ilk günkü çalışmalar tamamlanmış olacak.

6 KOMİTE OLUŞTURULACAK

8 Nisan Çarşamba günü ise saat 09.00’dan 16.00’ya kadar komite çalışmaları gerçekleştirilecek.

Çalıştayda “Arz İle Mücadele Komitesi; Taleple Mücadele Komitesi;
Uyuşturucu İle Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Komitesi; Yasa Çalışmaları Komitesi; Uyuşturucu ile Mücadelede Basın – Medya İletişim Komitesi ve Uyuşturucu ile Mücadelede  STÖ’lerin Rolü Komitesi” yer alacak.

6 komitenin gün boyu çalışmalarının ardından Çalıştay saat 17.00’de Kapanış Oturumu ile tamamlanacak.

TÜRKİYE’DEN ÇALIŞTAYA KATILACAK OLAN HEYET

Türkiye’den çalıştaya katılacak olan heyet şu isimlerden oluşuyor:

“TC İçişleri Bakanlığı Kaçakçılıkve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Orhan Özdemir, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cengiz Erişir,  Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sentetikler ve Ara Kimyasallar Büro Amirliği Başkomiseri Zafer Dülger katılacak. TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, TC Sağlık Bak.Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat, TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Danışmanı Hakan Oğuz Arı, TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İçerme Daire Başkan Vekili Zeynep Han Akın,  Aile ve Sosyal Politika Uzman Yardımcısı  Handan Sazlı. T.C Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik  Daire Başkanı"Esat Işık, TC Yeşilay Genel Başkanı  Prof. Dr. M. İhsan Karaman; Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Yeşilay Dış İlişkiler Birim Yöneticisi Ahmet Zeki Olaş.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.