1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1 YIL DAHA YATACAK!
1 YIL DAHA YATACAK!

1 YIL DAHA YATACAK!

Cezaevinden tahliye olur olmaz yine uyuşturucu suçu işleyen Fırat Orhan, eski mekânına gönderildi.

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, cezaevinden tahliye olur olmaz, satmak amacıyla toplam 60 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi bin 875 TL karşılığında satın alan Fırat Orhan’ı, bir yıl hapis cezasına çarptırdı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve Yargıç Ayşen Toroslu’dan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı üye Yargıç Ayşen Toroslu açıkladı.

Ayşen Toroslu iddia makamı başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Cevat Rıza’nın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi ve sanığın,  Mayıs 2013’te, ismini bilmediği bir şahıstan toplam 60 gram ağırlığındaki sentetic cennabionid türü uyuşturucuyu bin 875 TL karşılığında satın aldığını anımsattı.

Sanığı işlemiş olduğu suçlardan oybirliğiyle suçlu bulup mahkûm ettiklerini kaydeden Ayşen Toroslu, konu suçların ciddiyetine dikkat çektikten sonra, uyuşturucu suçlarının yasada 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğüne vurgu yaptı.

Ayşen Toroslu, yaygın bir şekilde işlenen bu tür suçların toplum için büyük tehlike arz ettiğini, toplumda derin yara açan suç türlerinden olduğuna değindi.

Sanığın tasarruf ettiği konu uyuşturuculara dağıtılmadan el konulduğuna da dikkat çeken Ayşen Toroslu, uyuşturucuyu satma niyetiyle tasarruf eden sanığa verilebilecek en uygun cezanın hapislik olduğuna kanaat getirdiklerini belirtti.

12 Nisan 2013’te yargılanıp, bir ay sonra tahliye olan Fırat Orhan’ın aldığı cezaya karşın ıslah olmadığını kaydeden Ayşen Toroslu, Fırat Orhan’ı bir yıl hapse mahkum edildiğini vurguladı.

Toroslu, ayrıca konu maddenin müsadere edilip usulüne uygun olarak imha edilmesine de emir verdi.
 

Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.