1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 AY HAPİS CEZASI
10 AY HAPİS CEZASI

10 AY HAPİS CEZASI

M.E’nin iş yerine zarar veren ve iki aracını satarak elde ettiği paralarla yurt dışına gezmeye giden Burhan Kurt yargılandı.

A+A-

İsminin baş harfleri M.E., olan bir kişinin Alayköy’deki işyerine 17-18 Eylül tarihlerinde zarar veren ve iki aracını satarak, parasıyla yurt dışına gezmeye giden iki kişiden biri olan Burhan Kurt, yargılandığı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Burhan Kurt, geçtiğimiz ocak ayında yeniden ülkeye dönerken Ercan Devlet Havaalanı’nda yakalanırken, suç ortağı olan kişi bulunamamıştı.

Burhan Kurt ile ilgili karar dün Bahar Saner Başkanlığı’nda Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.

Heyet adına kararı okuyan Başkan Bahar Saner, sanığın işlediği suçların, son yıllarda ülkemizde yaygın hale geldiğini belirtti. Bu tür suçların toplum içerisinde endişe verici olduğunu ve infial yarattığına değinen Saner, sanığa verilecek olan cezanın kamu yararı ilkesine uygun olması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Saner, sanığa verilecek hapislik cezasının süresini belirlerken suçun işleniş şekli ve olgular ile sanığın şahsi durumunun dikkatle incelendiğini söyledi.

Sanığın, suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirten Saner, sanığı 10 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.