1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 10. BELLAPAİS İLKBAHAR MÜZİK FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR
10. BELLAPAİS İLKBAHAR MÜZİK FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

10. BELLAPAİS İLKBAHAR MÜZİK FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nin bu yıl onuncusunu düzenlediği Bellapais İlkbahar Müzik Festivali yarın Amiche Quartet String konseriyle başlıyor.

A+A-

İLK KONSER AMICHE STRING QUARTET KONSERİYLE BAŞLIYOR

Lefkoşa, 4 Mayıs 14 (T.A.K.): Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nin bu yıl onuncusunu düzenlediği Bellapais İlkbahar Müzik Festivali yarın Amiche Quartet String konseriyle başlıyor.

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, konser saat 20.30’da başlayacak. Ayşe Karaoğlan (keman), Anna Wrobel (keman), Ewa Bartman (viola) ve Miranda Papaneocleos’tan (çello) oluşan Amachi String Quartet, Borodin ve Ulvi Cemal Erkin’in eserlerini seslendirecek.

Cumhurbaşkanlığı ile Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştirilecek festival 19 Mayıs’a kadar sürecek.

FESTİVAL PROGRAMI

8 Mayıs Perşembe akşamı festivalde yer alacak Ersen Sururi Gypsy Jazz Quartet ve Zeliş Şenol (vocal) Konseri’nde Gypsy ve Jazz müziğinden örnekler seslendirilecek.

12 Mayıs Pazartesi akşamı ise dünyaca ünlü Rumen opera sanatçısı soprano Otilia Radulescu, tanınmış Azeri piyanist Terane Abbaszade eşliğinde Haendel, Mozart, Verdi, Puccini, Lehar ve Gershwin’in operalarından örnekler sunacak.

15 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye’nin üstün yetenekli genç sanatçıları Kemancı Deniz Şensoy ve Piyanist Cemre Çilenger resital verecek.

Festival, 19 Mayıs Pazartesi akşamı “Opera Gala Konseri”yle sona erecek. Mersin Devlet Operası Solistleri, operalardan seçme aryalar ve Napolitan şarkılar seslendirecek.

Festival süresince bütün konserler saat 20.30’da başlayacak. Konserlerin 30 TL olan giriş biletleri Bellapais Ticket Office, Dome Hotel, Deniz Plaza, Deniz Shop, Bellapais Gardens, Kybele Restaurant ve konser gecesi girişten temin edilebilecek. Rezervasyon 0392 815 75 40 ve 0533 870 05 93 numaralı telefonlardan yapılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.