1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 BİN TL’LİK ÖDENEK AZ BULUNDU
10 BİN TL’LİK ÖDENEK AZ BULUNDU

10 BİN TL’LİK ÖDENEK AZ BULUNDU

2014 Bütçesi’nde kendilerine 10 bin TL’lik ödenek ayrılmasına tepki göstererek,

A+A-

Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu, 2014 Bütçesi’nde kendilerine 10 bin TL’lik ödenek ayrılmasına tepki göstererek, ödenek miktarının yetersiz olduğunu bildirdi.

Federasyon Başkanı Mustafa Özgü konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun 2006 yılında Gençlik Dairesi yasası altında, halk dansları alanında çalışmalar yapan dernekleri ayni çatı altında toplamak, halk dansları alanında bilimsel çalışmalar yapmak ve bu çalışmalarla ülkedeki halk dansları ekiplerine yön verebilmek amacıyla kurulmuş özerk bir federasyon olarak kurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Federasyon’un çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bunun yanında kendi kültürlerini öğrenerek kültüre sahip çıkmak, kültürü ileriki kuşaklara aktarmak amacıyla kurulan halk dansları derneklerinin üst kurumu olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi.

Yazılı açıklamada, “önemli bir misyona sahip ve 13 üye derneği bulunan Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’na 10 bin TL ödenek ayrılmasına” tepki gösterildi.

“Bize göre, Derneklerin bir üst kurulu olan Federasyona devlet bütçesinde ayrılmış olan pay bu kurumunun kapatılmak istendiği, sivil toplumun etkisizleştirilerek, ülkedeki kültür sanatın devlet eliyle icrasının yapılmak istendiğinin açık göstergesidir” denilen açıklamada, kültür sanata önem veren ülkelerde yöneticilerin, sivil otoriteye değer verdiği cesaretlendirdiği, maddi katkılarla projelerini destekleyerek, ülke kültür ve sanatını ileriye taşıdığı savunuldu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.