1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 DAKİKADA BAKIN NE HALE GELDİ
10 DAKİKADA BAKIN NE HALE GELDİ

10 DAKİKADA BAKIN NE HALE GELDİ

Lefkoşa'da dün yağan kısa süreli şiddetli yağmur sonrasında

A+A-

Başkent Lefkoşa’da dün akşam saatlerinde yaklaşık 10 dakika etkili olan şiddetli sağanak yağış, Göçmenköy’de, Taşkınköy’deki Metropol Süpermarket bölgesinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde Serhan Kombos LTD ve Doktoroğlu Konfeksiyon’un bulunduğu alanda su baskınlarına neden oldu, hayatı felç etti.

Akşam saat 17.30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur kısa sürede etkili oldu. Yaklaşık 10 dakika boyunca yağan yağmur, trafiği olumsuz etkiledi. Birçok bölgede yollar, sokaklar kısa sürede göle dönüştü. Araçlar ilerlemekte zorlanırken, yayalar da su taşkını nedeni ile yollarda yürümekte güçlük çekti. 

101010.jpg

Kendilerine gelen ihbarları değerlendirerek kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, gölete dönen yolların boşaltılması için büyük çaba harcadı.

Her yağmur yağdığında su baskınları ile uğraşan Göçmenköy, Taşkınköy ve sanayi bölgesi sakinleri, yaklaşık 10 dakika süren şiddetli sağanak nedeniyle zor ve sıkıntılı anlar yaşamalarına tepki gösterdi.

Her yıl aynı sorun
Bölge sakinleri, “Artık yeter, sürekli aynı sorunla karşı karşıya kalıyoruz.  Yetkililer artık üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Başta Göçmenköy olmak üzere Metropol Süpermarket’in bulunduğu caddede, Serhan Kombos LTD ve Doktoroğlu Konfeksiyon’un bulunduğu bölgede sürekli benzer mağduriyetler yaşanıyor. Birileri artık yaşananlara dur desin” diye konuştu.

Öte yandan Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, senelerdir aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Sadece 10 dakikada bölgenin gölete döndüğünü belirten Dizliklioğlu, bir an önce soruna çözüm bulunmasını istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.