1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10. DÖNEM AVCILIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI
10. DÖNEM AVCILIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

10. DÖNEM AVCILIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi , 10. Dönem Avcı Eğitim ve Sınavı’nın Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salonu’nda başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

A+A-

EĞİTİM SONUNDA YAPILAN SINAVIN SONUÇLARI DA AÇIKLANDI

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi ,  10. Dönem Avcı Eğitim ve Sınavı’nın Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salonu’nda başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Federasyon Başkanı Karaderi yaptığı yazılı açıklamada,  “Sürdürülebilir ve bilinçli bir avcılık yaratmak” adına gerçekleştirilen  etkinlikte katılımcılara, “temel avcılık,; çevre; veterinerlik (av hijyeni, av hayvanları hakkında temel bilgiler, yılan ısırması durumunda yapılması gerekenler, vs) temel silah bilgisi; ilkyardım ve sağlık”  konuları olmak üzere beş temel başlık altında eğitim verildiğini vurguladı.

“Avcıların korkulu rüyası olan ve halk arasındaki yanlış inanışlar yüzünden sıklıkla öldürülen yılanlar hakkında ilk kez konunun uzmanı olan Eğitim Asbaşkanı Nazım Kaşot tarafından ayrıntılı bilgiler verildi. Temel Avcılık konusunda yasa kapsamında ayrıntılı bir sunum daha yapan Kaşot’un ardından konusunda uzman veteriner hekim Çağan Çağansoy tarafından kapsamlı veterinerlik bilgilerinin verildiği bir sunum daha gerçekleştirildi” diyen Karederi, “ Mesleğe yıllarını vermiş ve yılların avcısı olan Emekli Polis Md. Muavini Hüseyin Demirel tarafından geçmişte meydana gelmiş kaza ve yaralanmaların da örnek olay şeklinde anlatıldığı ateşli silah eğitimi ve son olarak da Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığından ilkyardım konusunda uzman eğitmen Hüseyin Partalcı ve Hasan Behlül’ün uygulamalı bir şekilde anlattığı ilkyardım ve sağlık eğitimi verildi” ifadelerine yer verdi.

Sınav sonuçlarını da açıklayan KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, eğitim çalışmalarına Eylül- Ekim döneminde devam edileceğini duyurdu.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.