1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 GÜNDE 3 KERE
10 GÜNDE 3 KERE

10 GÜNDE 3 KERE

10 günde üç kez ! ...Sakın bana yakalanma....

A+A-

 “Kasabım, sakın bana yakalanma”

Başkentin tanınmış kebapçılarından Caner Topal’a ait Caner Kafeterya’ya 10 günde üç kez hırsız girdi. 10 günlüğüne iş yerini kapatan ve “yaz tatili” yapmak isteyen Topal’a, tatil zehir oldu, hırsıza mesaj verdi.

Başkent Lefkoşa’nın en işlek caddelerinden birinin üzerinde yer alan Caner Kafeterya’ya 10 günde üç kez hırsız girdi. Başkentin tanınmış kebapçılarından Caner Topal’a ait iş yerine giren hırsızlar, para bulamasa da, iş yerine ait bazı özel eşyaları götürdü.

Çalınan eşyalar arasında, mesleği kasap olan Caner Topak’a babası tarafından hediye edilen ve manevi değeri yüksek bir bıçak da var.

Başkentin en işlek caddesindeki soygun girişimine anlam veremediğini belirten Caner Topal, “Her ne arıyorlarsa, bizim iş yerimizde o yok. Ama hırsız bu haberi okuyorsa, unutmasın ben kasabım. Bir gün kendisini iş yerimde yakalarsam, girdiğine pişman olacak” dedi.

“Evler de tehlike altında”
Kemal Aşık Caddesi, Belediye Evleri’nde hizmet veren, Caner Kafeterya sahibi Caner Topal 10 gün içinde dükkanın 3 defa açılmasına tepki gösterdi. 

Evinin hemen yakınında olan kafeteryayı açan hırsız veya hırsızların orada yaşayan evlere de girebileceğinden endişe duyduğunu belirtti. Topal, halkın huzur ve refahı için polislerin yeteri kadar görevlerini yapmadığını iddia etti.

Tatili zehir oldu
Caner Topal şöyle devam etti: “Her gece artık hırsız mı bekleyelim? Polisin görevini biz mi yapacağız? Hırsızla karşılaşıp birbirimizi mi öldürelim? Kafeteryamı,  biraz dinlenmek ve tatil yapmak için birkaç haftalığına kapattım. Lefkoşa’nın en işlek caddesinde yaşıyorum. Ama hırsızlar kalabalık ve tenha diye ayrım yapmadan korkusuzca dükkan soyabiliyor. Hatta 10 günde 3 defa…  1’inci ve 2’nci dükkan açma olayını anladığımda içeceklerden çalındığını hatta birkaçının dükkanda içilip çöplerini de ortada bıraktıklarını gördüm.

Ancak bir gün önce yine kafeterya açılıp kasadaki bozuk paraların alındığını görünce polisi çağırdım. İçecekler içilmiş bozuk para çalınmış… Can güvenliğimiz de yok. Kafeterya içinde özenle sakladığım babamdan kalan hatıra bıçağı alıp gittiler. En çok ona üzüldüm.

Dükkanım son açıldığında polisi çağırdım. Geç geldiklerini söylediğimde aldığım cevapta, ‘Büyük banka soygunlarına bakardık kusura bakmayın’ dediler. Ben hem mal hem can güvenliğimizin sağlanmadığını yetkililere duyurmak isterim. Kamera sistemi veya alarm sistemi tavsiye eden polisler bölgedeki kameraları inceleyeceklerini de belirtip gittiler. Ailecek bekliyoruz.”

 

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.