1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 GÜNDÜR HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR
10 GÜNDÜR HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR

10 GÜNDÜR HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR

10 gündür hastanede tedavi görüyor.

A+A-

İsmail VOLKAN
Doğa yürüyüşü sırasında farkında olmadan Kıbrıs Engereği (gufi- sağır yılan) yılanının üzerine basan ve yılan tarafından ısırılan10 yaşındaki Öymen Özyıldırım, 10 gündür Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.


Taşkent’te geçtiğimiz hafta düzenlenen doğa yürüyüşü esnasında yaşanan olayda Özyıldırım’a ilk müdahaleyi, köy muhtarı ve köy sakinleri yaptı.
Özyıldırım, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanede 10 gündür müşahede altında tutulan çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Özyıldırım’ın ailesi, olay yerinde yapılan ilk müdahale sayesinde çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
Isırmanın ardından zehrin vücuttan çıkarılması ve yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alındığını belirten aile, bu tür durumlarda herkesin donanımlı olmasını ve yetkililerin vatandaşları bilinçlendirmek için çalışma yapmasını istedi.
Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz hafta sonu da Alevkayası Piknik Alanı’nda 8 yaşındaki bir çocuk engerek yılanı tarafından ısırılmıştı.

Kaşot: Yılanlar da insandan korkuyor

Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Biyolog Nazım Kaşot, vatandaşların doğada yürürken bastıkları yere dikkat etmesi gerektiğini belirterek yılan görüldüğünde panik yapılmaması ve bölgeden uzaklaşılması gerektiğini söyledi.


Yılanların sadece korktukları veya canları yandığı zaman savunma amaçlı insanlara zarar verdiğini kaydeden Kaşot, “Yılanlar da insanlardan korkuyor. Eğer dokunulmazsa yılanlar kimseye zarar vermez. Vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi lazım. Onlar da doğanın bir parçası” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum