1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA HAFTASI ETKİNLİKLERİ
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA HAFTASI ETKİNLİKLERİ

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Bando Komutanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Müzik Eğitimi Bölümü Korosu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında GAÜ’de konser verdi.

A+A-

KTBK BANDO KOMUTANLIĞI İLE DAÜ MÜZİK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ KOROSU KONSER VERDİ

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Bando Komutanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi  (DAÜ) Müzik Eğitimi Bölümü Korosu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında GAÜ’de konser verdi.

Konser,  “Atatürk’ü Anma Konseri”  adı altında GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde iki bölüm halinde gerçekleşti.

Konserin ilk bölümünde,  Bando Yarbay Kıvanç Tepe yönetimindeki KTBK Komutanlığı bandosu, ikinci bölümde de DAÜ Müzik Eğitimi Bölümü  Korosu ve  Solist  Soprano Dilşad Asanova, bando ile birlikte sahne alarak çeşitli marş ve Atatürk’ün sevdiği  türküleri seslendirdi.

KTBK Kurmay Başkanı Kurmay Albay Faruk Kayadelen’in konuştuğu gecede, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, konserin gerçekleşmesine katkı koyanlara plaket verdi.

Gecede GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’ın eşi Sevim Erdal da Korgeneral Savaş’a yağlıboyadan yaptığı  Atatürk portresi hediye etti.

Geceye, Cumhuriyet Meclisi Başkanı  Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK)  Tümgeneral Baki Kavun, 28. Tümen Komutanı  Tümgeneral  Tayyar Süngü, 39’uncu Tümen Komutanı  Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, Barış Gücü Komutanı Orgeneral Chao Liu, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Rektörü  Prof. Yıldırım Öner, DAÜ Rektörü Prof. Abdullah Öztoprak, bazı siyasi parti, kurum kuruluş, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, yabanci misyon şefleri ve askeri erkan katıldı.

Atatürk’ü Anma Konseri 14 Kasım tarihinde DAÜ’de tekrarlanacak.

KAYADELEN

KTBK Kurmay Başkanı Kurmay Albay Faruk Kayadelen yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemak Atatürk’ün hiçbir zaman ölmediği ve ölmeyeceğini ifade ederek, onun her zaman Türk Milleti’nin kalbinde yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük hediyesi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur” diyen Kurmay Albay Kayadelen, Cumhuriyet’i yaşatıp yükseltmenin herkese düşen milli bir görev olduğunu kaydetti.

Atatürk’ün Türk  Milletinin ebedi lideri olduğunu da ifade eden Kurmay Albay Faruk Kayadelen, onun; bir ülkü, düşünce sistemi, her alanda kurtuluş, uygarca yaşama ve yücelmenin hız ve gücü olduğunun altını çizdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.