1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 KASIM MESAJLARI...
10 KASIM MESAJLARI...

10 KASIM MESAJLARI...

Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle örgütler mesaj yayımlamaya devam ediyor.

A+A-

Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle örgütler mesaj yayımlamaya devam ediyor.

Emekli Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Direktör, milli mücadelenin baş mimarı Ulu Önder Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümünü rahmetle anarak, eseri olan Cumhuriyeti ve İnkılaplarını yaşatmak için  O’nun yolundan ayrılmadan tüm kurum ve kuruluşları birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet etti.

T.B.K. GAZİLER DERNEĞİ

T.B.K Gaziler Derneği Genel Başkanı Kadir Dedeoğlu 10 Kasım mesajında, Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlandığı günün 75. yıldönümünde O’nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle andıklarını kaydetti.

Dedeoğlu, “Büyük lider Atatürk için kuşkusuz ki matem değil fikirlerine sadakat gereklidir fikrinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine fikirlerine yönelmek için bize verilmiş fırsat olarak görmekteyiz “ dedi.

Atatürk’ün, çalışkanlığı, zekası ve fedakarlıklarıyla  halkına önder olduğunu dile getiren Kadir Dedeoğlu, her Türk vatandaşının O’nu çok iyi tanıması, ilkelerini benimsemesi, kurduğu Cumhuriyeti koruması ve yaşatması gerektiğini kaydetti.

Dedeoğlu, demokratik, laik ve çağdaş değerlerden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışıyla Atatürkçü düşünce sisteminin,  TC devletini sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük ateşleyici güç olduğunu kaydetti.

KKTC ADIYAMANLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar ise mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin baş mimarı, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya görüşü, misyonu, vizyonu ve olağanüstü öngörüsü ile tüm insanlığa örnek olduğunu, aradan geçen bunca zaman içinde fikirlerinin güncelliğini koruyan bir dünya lideri olduğunu kaydetti.

“Atatürk bir ideoloji değil, bir uygarlık, çağı yakalama ve de aşma yürüyüşünün adıdır. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyete sahip çıkmak, onu yüceltmek onun mirasçısı olan bizlere düşen en büyük görevdir” ifadelerini kullanan Kayalar, bu duygu ve düşüncelerle devletin kurucusu Atatürk’ün ölümünün 75. yılında bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle andıkları belirtildi.

RAUF R. DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça da, yayımladığı mesajında, Kıbrıs Türklerinin Atatürk’e ve Türkiye’ye olan sevgilerini, umutlarını hiç kaybetmediğini ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’na kendi ölçülerinde katkı yapmaya çalıştıklarını belirtti.

“Yeni Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu ile birlikte ise Atatürk İlke ve İnkılaplarını hiçbir zorlama olmaksızın 1950’li yıllarda büyük mücadele sonucu benimseyerek uygulamak için yoğun bir çaba sarf etmişlerdir. Bizlere de düşen bunu gençlere anlatmak ve sonsuza kadar yaşatmaktır” sözlerini kullanan Akça, Rauf Denktaş’ın bir sözünü hatırlatarak mesajını şöyle tamamladı:

“Atatürk bizimle yaşamakta ve her doğan Türk genci ile yeniden doğup büyümektedir. Yüce Liderimiz Atatürk’ü rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla anıyoruz, Ruhu Şad Olsun”.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Devlet adamı Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlandığı 75’inci yıldönümünde, onu bir kez daha özlem, saygı, sevgi ve rahmetle andıkları belirtildi.

Ömürlü mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke devrimleriyle, birleştirici, bütünleyici yapısı, en önemlisi bilimi rehber edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir Devlet Adamı olarak Dünya Liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır.

Bu düşünce ve duygularla, ilke ve devrimleriyle hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize, manevi huzurunda söz veriyor ve sizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz”.

KKTC HATAYLILAR KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ

KKTC Hataylılar Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanı Bertan Zaroğlu ise, Türk ulusunun eşsiz lideri ve bütün dünyanın takdir ettiği büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hakk'a yürüyüşünün üzerinden 75 uzun yıl geçtiğini belirtti.

Zaroğlu mesajında şunları belirtti:

“Yanmış, yıkılmış, yorulmuş bir sosyolojik kudreti tekrar ayağa kaldıran essiz bir dirayet ve hamiyetle çizdiği hedeflerle sonuca ulaştıran Mustafa Kemal’in engin düşüncelerinin değeri yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılmıştır.

10 kasımlar matem günleri değildir gazi paşanın manevi mirası olan bilim ve aklın ne kadar takipçisi olduğumuzu sorgulamamız gereken önemli bir gündür. Zaman ve mekanın dar kalıplarını aşıp çağlar ötesine uzanan evrensel düşüncelerinin insanlığa ışık olmaya devam eden bir güneş gibi yolumuzu aydınlatacağı düşünceleri ile ebediyete intikal edişinin 75'inci sene-i devriyesinde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımla anıyorum.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun”.

İŞCAN: “ATATÜRK’Ü ÖZLEM VE SEVGİYLE ANIYORUZ”

KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 75. yıldönümünde özlem ve sevgiyle andığını bildirerek, Türk Ulusu’nun verdiği özgürlük mücadelesi ve bu mücadele sonunda yaratılan Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki tüm mazlum uluslara rehber olduğunu kaydetti.

Dernek Başkanı Ahmet İşcan yayınladığı 10 Kasım mesajında, kurulan Cumhuriyetin kazanımları ve örnek mücadelesinin Atatürk’ü evrensel bir lider konumuna ulaştırdığını kaydetti.

Bugünkü çağdaş yaşamın Atatürk ve devrimleri ile mümkün olduğunu kaydeden İşcan, gençlerin görevinin Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’yi bütün ilkeleriyle savunmak, çağın ilerlemeleri ve hızlı iletişim olanakları içinde dünyadaki çağdaş demokrasi paralelinde geliştirerek sonsuza dek yaşatmak olması gerektiğini ifade etti.

İşcan şöyle devam etti:

“Bizler 75 değil 705 yıl da geçse Atamızın emanetlerine sahip çıkacağımızı ve çıkmaya devam edeceğimizi KKTC’den de haykırıyor ve diyoruz ki ‘Atam sen rahat uyu!’  KKTC gençliği ve tüm halkı olarak bizlere modern uygarlık yollarını açan ilke ve devrimlerini yaşam biçimi olarak benimsemeye ve nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.