1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 KASIM MESAJLARI
10 KASIM MESAJLARI

10 KASIM MESAJLARI

Avrupalıların ‘Hasta Adam’ diye nitelediği bir milleti ayağa kaldıran büyük kurtarıcı ...

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yıldönümünde anılırken, sivil toplum örgütleri de mesaj yayınlamaya devam ediyor.

KKTC Ülkü Ocakları, gün nedeniyle yayınladığı mesajda, özetle şöyle dedi:

“Avrupalıların ‘Hasta Adam’ diye nitelediği bir milleti ayağa kaldıran büyük kurtarıcı Atatürk, içindeki coşkun vatan sevgisi ile her zaman Türk Milleti'nin bağımsızlığını hedefleyerek ülkeyi önce askeri sonra da sosyal ve ekonomik alanlarda zaferden zafere taşımıştır. Ümitlerin tükendiği anda, büyük kurtarıcı devreye girmiş yanına büyük Türk milletini almış silah arkadaşlarıyla birlikte bir kez daha Türk'ün gücünü dünyaya göstermiştir. Gösterdiği başarılar bütün mazlum milletlere örnek olmuştur. Bizim içinde bu gibi anlamlı günler, milli birlik ve beraberliğimizin hatırlanması bakımından özel bir önem taşımaktadır. Atamızı ebediyete uğurladığımız bu günde Yüce Önderimizin şu sözünü hatırlayalım; 'Vatan mevzu bahis ise gerisi teferruattır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; ebediyete intikal edişinin 76. yıldönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

KKTC Karadeniz Kültür Derneği ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ıncı ölüm yıldönümünde Ulu Önderimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Büyük önderimiz Atatürk’ün bizlere armağanı olan Cumhuriyetimizin ilkelerine, geçmişte olduğu gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki yolunda yürüyeceğimiz, dünyanın gıpta ettiği ve bizler için ölümsüz olan bir liderimiz var. Ulu önder Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.