1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “10 ÖĞRETMEN KADROSU AÇILACAK….”
“10 ÖĞRETMEN KADROSU AÇILACAK….”

“10 ÖĞRETMEN KADROSU AÇILACAK….”

Asgari Ücret Yasası’nda yapılacak değişikliklere de ...

A+A-

 

ÇAVUŞOĞLU: “KAYIT DIŞILIĞI ÖNLEME KONUSUNDA BİR MÜCADELE YAPILDIĞINI GÖZLEMLEMEDİM”

GÜRPINAR: “BORÇLANMA MALİYETLERİNİ DAHA GERİYE ÇEKMEK İÇİN 2015 YILINDA DAHA UZUN VADEDE VE YÜKSEK MİKTARDA YAPILANDIRILMIŞ BORÇLANDIRMA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

DÜRÜST: “BU HÜKÜMETİN EĞİTİM KONUSUNDA VİZYONU OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

ARABACIOĞLU: “EĞİTİM SİSTEMİNİN GELEN BAKANA GÖRE DEĞİŞTİRİLMEYECEK BİR DURUMA GETİRİLMESİ ŞART”

BEROVA: “10 ÖĞRETMEN KADROSU AÇILACAK….”

Meclis Genel Kurulu’ndaki güncel konuşmalarda ilk sözü UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu aldı. Çavuşoğlu, “hükümetin genel durumu” başlıklı konuşmasında, çalışma yaşamıyla ilgili sorunları gündeme getirdi.

“Sosyal sigortalarda ve çalışma hayatında işler iyi gitmiyor” diyen Çavuşoğlu, Sosyal sigortalarda primlerin maaş ödemelerini karşılamakta zorlandığını öne sürerek, borçlanmayla ilgili bazı Bakanlar Kurulu kararlarına işaret etti.

Çavuşoğlu, önlem alınmadığı takdirde Sosyal Sigortalar Dairesi’nin daha çok sıkıntıya düşeceğini söyledi.

Popülizm yapılarak, hükümet edilemeyeceğini belirten Nazım Çavuşoğlu,  kayıt dışı çalışma oranının arttığını da iddia etti. Çavuşoğlu, “Sosyal Sigortalar Dairesi’ni bizden devraldığınızda ertelenen borçlar ne kadardı? Şimdi ne kadardır? Maaşları ödemek için ihtiyaç duyulan miktar nedir?” diye sordu.

Kayıt dışılığı önleme konusunda nasıl bir mücadele yürütüldüğü konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’dan bilgi isteyen Çavuşoğlu, “Bu konuda bir mücadele yapıldığını gözlemlemedim” dedi.

Çavuşoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki aktif-pasif oranları, İskele’deki bina ihtiyacı ve tahsilatlar konularına da değindi.

GÜRPINAR: “SOSYAL SİGORTALARDAKİ SIKINTILAR GİZLİ DEĞİL”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde bazı sıkıntılar olduğunu, bunun gizli olmadığını ifade ederek, geçmişteki bazı uygulamalar nedeniyle de ek yükler oluştuğunu söyledi.

Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki aktif-pasif oranının geçtiğimiz yıla göre daha iyi noktada olduğunu, geçen yıl 2.52 olan oranın bu yıl 2.54’e yükseldiğini kaydederek, 79 bin 500 aktif sigortalı olduğunu belirtti.

Gürpınar, “Borçlanma maliyetlerini daha geriye çekmek için 2015 yılında
daha uzun vadede ve yüksek miktarda yapılandırılmış borçlanma gerçekleştireceğiz ancak bir süre daha şu anki sistemin yürütülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kayıt dışı yaşama yönelik denetimlerin sürdüğünü belirten Gürpınar, bu yıl denetim performansında yüzde 30’luk bir artış olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, 2015 yılında Sosyal Sigortalar Dairesi ve Çalışma Dairesi’ndeki kadro sayısını artıracaklarını, böylelikle kayıt dışılıkla mücadelenin daha etkin sürdürülebileceğini ifade etti.

Asgari Ücret Yasası’nda yapılacak değişikliklere de işaret eden Gürpınar,  söz konusu değişikliklerin sivil toplum örgütleriyle de görüşüleceğini söyledi.

Bina ihtiyacı konusuna da değinen Gürpınar, İskele’deki Sosyal Sigortalar Dairesi ihtiyacının karşılanması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakanlık altındaki 4 birimin tek çatı altında toplanması hedeflerinden söz eden Aziz Gürpınar, tahsilat oranları konusunda da bilgi verdi.

DÜRÜST: “EĞİTİM KONUSUNDA VİZYONLARI YOK”

UBP Milletvekili Kemal Dürüst, eğitim konusundaki güncel konuşmasında, “Bu hükümetin eğitim konusunda vizyonu olduğuna inanmıyorum” dedi.

Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasına değinen Dürüst, yeni bakanın göreve gelmeden bürokratların değiştirilmesini eleştirerek, “Bunun altında yatan gerçek sebep nedir? Bu kamuoyu ile paylaşılmalıdır” ifadesine yer verdi.

Okullardaki sıkıntılara değinen Kemal Dürüst, öğretmen eksikliği nedeniyle eylemler yapıldığını, nakil sürecinin doğru çalışmadığını ve bu nedenle beklenenin üzerinde bir açık doğduğunu savundu.

Taşımacılık, burslar ve kitap eksikliği konusuna da değinen Dürüst, Türkiye’den gelen belli mevkilerdeki insanların çocuklarının sınavsız koleje alındığı iddialarının gerçek olup olmadığını sordu.

ARABACIOĞLU: “EĞİTİMLE İLGİLİ DEVLET POLİTİKASI ŞART”

Dürüst’ün eleştirilerine cevap vermek üzere söz alan eski Milli Eğitim Bakanı, DP-UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, tüm sorulara bütçe çalışmalarında ayrıntılı bilgi vereceğini söyledi.

Kolejlere alımlarda böyle bir isim varsa, bunu öğrenmek istediğini kaydeden Arabacıoğlu, eğitimle ilgili devlet politikasının oluşturulmasının şart olduğunu ifade ederek, gelen giden bakanlarla eğitim sisteminin değiştirilmesinin önüne geçilmesinin şart olduğunu söyledi.

Arabacıoğlu, “Bir gecede 6 yıllık eğitim 5 yıla indirildi. Bu gibi birçok karar var. Bunların önüne geçilmesi gerekir” dedi.

BEROVA, YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da söz alarak, ilk etapta 10 öğretmen kadrosunun açılacağını ifade ederek, hükümet olarak geri kalan eksikliğin nasıl giderileceği konusunu değerlendireceklerini kaydetti.

Kemal Dürüst’ün eleştirilerine de değinen Berova, “Taşımacılık konusunda asıl sorulması gereken şudur, taşımacılığı Milli Eğitim Bakanlığı mı yapmalıdır?” dedi. Berova, bunun Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na aktarılması için girişimleri olacağını söyledi.

Berova, burs ve nakil tüzüğü konusunda nasıl iyileştirmeler yapılacağı konusunda çalışma başlattıklarını; kitap eksikliğinin giderilmesi ve okullardaki diğer eksikliklerle ilgili çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.