1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 SAAT DOKTOR BEKLEDİ, ÖLDÜ
10 SAAT DOKTOR BEKLEDİ, ÖLDÜ

10 SAAT DOKTOR BEKLEDİ, ÖLDÜ

Lefkoşa'da

A+A-

THALASSAEMİA HASTALARININ KAN NAKİLLERİ KAN EKSİKLİĞİ YÜZÜNDEN ERTELENİYOR

BAF-LEFKOŞA “ACI OTOBÜSÜ”

AB SAĞLIK VE GIDA GÜVENLİĞİ KOMİSERİ GÜNEY’E GİDİYOR

Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’nde ayağındaki kırık olan 87 yaşındaki kadının 10 saat bekletildiğini ancak muayene olamadan öldüğü bildirildi.

Simerini “10 Saat Bekledi ve Öldü” başlıklı haberinde 87 yaşındaki kadının muayene olabilmek için 10 saat beklediğini ancak ayağındaki kırığın ağrısı ile birlikte karnındaki ağrıya daha fazla dayanamayarak öldüğünü yazdı.

Habere göre düşme sonucu ayağı yaralanan kadın oğlu tarafından hastaneye götürüldü. Çekilen röntgenle ayağın kırık olduğu saptandı. Kadın, ameliyatta olduğu söylenen ortopedisti 10 saat bekleyebildi, ancak muayene olamadan öldü.  Kadının oğlu durumu hem polise hem de Sigma TV’nin canlı yayınına telefonla bağlanarak şikayet etti. 

THALASSAEMİA HASTALARININ KAN NAKİLLERİ ERTELENİYOR

Politis Thalassaemia hastalarının kan nakillerinde kimi zaman bir haftayı bulan ertelemeler yaşandığını ve bu durumun, hastaların sağlığını olumsuz etkilediğini bildirdi.

Habere göre, 15 günde bir yapılması gereken kan nakillerinde, araya tatil dönemlerinin girmesi, kan bağışlarının azalması ve ameliyatlar nedeniyle kan ihtiyacının artması nedeniyle üç-dört günlük, bazı hallerde ise bir haftayı bulan ertelemeler yaşanıyor.  Geçen günlerde, bir gün için planlanan 30 kan nakli işleminin tamamı iptal edildi. Güney Kıbrıs genelinde toplam 340 thalassaemia hastası olduğu ve günlük ortalama 40 kan nakli yapılması gerektiği de kaydedildi.

“ACI OTOBÜSÜ”

Aynı gazete, “Duyarsızlık Yolunda Acı Otobüsü… Bir İnsan Kollarımda Öldü, Diğer Hastalar Yol Boyunca Hareketsiz Kaldı” başlıklı manşet haberinde Rum yönetiminin bölgelerine radyoterapi merkezi açmakta duyarsız davranması nedeniyle Baf  ve Limasol’da ikamet eden kanser hastalarının,  5 dakikalık radyoterapi için her gün 9 saat yolculuk yaparak Lefkoşa’nın Rum kesimine gitmek zorunda kaldığını bildirdi.
Gazete kanser hastalarının radyoterapi almak üzere her sabah saat 06’da Baf’tan başlayan ve Limasol üzerinden Lefkoşa’ya kadar devam eden -gazetenin ifadesiyle- “acı otobüsünün” yolculuğunu takip eden muhabirinin izlenimlerine iki sayfasını ayırdı.

Haravgi, AB’nin sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu komiseri Vytenis Andriukaitis iki günlük ziyaret için önümüzdeki hafta Güney Kıbrıs’a gideceğini haber verdi.

Gazeteye göre, Rum Sağlık Bakanı Yorgos Pamboridis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Meclis Sağlık ve Gıda komitesi üyeleriyle bir araya gelecek olan Litvanyalı komiser Rum üniversite öğrencileriyle de sohbet toplantısı yapacak.

Gazete Andriukaitis’in görev alanına giren ve temasları sırasında ele alınması beklenen konuları da şöyle sıraladı:

“AB’nin gıda güvenliği politikasının modernleştirilmesi ve basitleştirilmesi. Komisyon’un salgın veya gıda güvenliğiyle ilgili kriz durumlarında AB’nin yeterliliğini desteklemeye hazır olmasını sağlama. Üye ülkeler itiraz etse dahi Komisyon’un genetiği değiştirilmiş organizmaları onaylamaya zorlayan yasaların gözden geçirilmesi. Ulusal sağlık sistemlerinin verimiyle ilgili bilgi toplama ve kamu maliyelerindeki yoğun baskı döneminde ulusal sağlık hizmetlerindeki sıkıntıların giderilmesine katkı.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.