1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 10 YAŞINDAKİ ATATÜRK
10 YAŞINDAKİ ATATÜRK

10 YAŞINDAKİ ATATÜRK

İşte 10 yaşındaki Atatürk

A+A-

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve TİKA Başkanı Serdar Çam tarafından geçen hafta açılışı yapılan Makedonya'daki Atatürk Anı Evi'nde 10 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk heykeli büyük ilgi görüyor.

Heykellerde imzası bulunan heykeltraş Murat Daşkın, "Atatürk'ün 10 ve 17 yaşındaki hallerini çalışırken zorlandım, çünkü Ata'mızın o döneme ait fotoğrafları yoktu." dedi.

Daşkın, "Kemik yapısından yola çıkarak Atatürk'ü gençleştirmeye çalıştım. Özellikle 10 yaşındaki halini, kızkardeşi Makbule'yle birlikte bir odada oynarken canlandırdım" açıklamasını yaptı.

02_d.jpg

Daşkın, şöyle devam etti: "Atatürk Anı Evi'nde sergilenen heykeller, TİKA aracılığıyla ve Müzeler Genel Müdürlüğü kontrolünde yaklaşık 10 ay önce tarafıma sipariş edildi. Araştırmalarım ortalama 1 ay sürdü.""Türk Tarih Kurumu'ndaki uzmanlar eşliğinde heykellerin yaşları, kıyafetleri ve mizansenlere karar verildi. 8 adet silikon gerçekçi heykel, 7 ayda üretildi. Heykellerde balmumundan değil, silikondan üretildi ve yaklaşık 3 ay önce yerlerine yerleştirildi."

"Saçlar ve kirpikleri gerçek olup tek tek ekildi. Heykel kıyafetleri Makedonya'da o dönemin yöresel kıyafetleri baz alınarak Makedon kadınlar tarafından özenle dikildi."

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.