1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARA....
10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARA....

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARA....

15 yaşındaki çocuk serbest bırakıldı!

A+A-

Lefkoşa’da Surlariçi’nde 15 yaşındaki erkek çocuğunun, 10 yaşındaki kız çocuğuna yönelik yaptığı cinsel saldırı bölgede büyük tepkiye neden oldu.

10 yaşındaki kız çocuğunu bir şey gösterecek bahanesi ile kandıran 15 yaşındaki erkek çocuğu garaja götürdüğü kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunmuş, olayı gören bir kadının çığlıkları ile çocuk olay yerinden kaçtıktan kısa süre sonra tutuklanmıştı.

Aleyhinde alınan ek 5 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı dün teminat talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Oturum Çocuk Mahkemesi olarak gerçekleştirilirken, duruşma kapalı yapıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, basının görüntü almaması ve isimleri deşifre etmemesi konusunda yine emir verdi.

Olay anımsatıldı

Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Alpaslan Yavuz, zanlının “cinsel saldırı” ve “cinsel istismar” suçundan tutuklandığını söyledi.

Polis, 7 Mayıs tarihinde Surlariçi bölgesinde meydana gelen olayda zanlının 10 yaşındaki kız çocuğunu bölgede bulunan açık bir garaja götürdüğünü, burada kız çocuğu ile cinsel temasta bulunduğunu anlattı.

Zanlının,  güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ifade etti.

Kamera kayıtlarında görüldü

Polis, garaja yakın işyerlerine ait kamera görüntülerinde zanlının yaptıklarının açık ve net bir şekilde görüldüğünü de söyledi. Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, 10 yaşındaki çocuğun doktor kontrolünden geçirildiğini ve cinsel saldırının teyit edildiğini söyledi.

Zanlının yaşına dikkati çeken polis, yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Reynar suçun ciddiyetine değindi

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, suçun vahametine değinerek zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi KKTC vatandaşı iki kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.