1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 YIL HAPİS YATACAK
10 YIL HAPİS YATACAK

10 YIL HAPİS YATACAK

76 yaşındaki İngiliz kadına tecavüzle suçlanan Mehmet Çaka, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı

A+A-

Ozanköy’de 27 Nisan 2012 tarihinde 76 yaşındaki İngiliz kadına tecavüz ettiği ve parasını aldığı iddiasıyla Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 23 yaşındaki Mehmet Çaka suçlu bulundu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mehmet Çaka’nın karar okunduktan sonra olay çıkarabileceği ihtimaline karşı polis geniş güvenlik önlemleri alırken, genç zanlının karar okunurken son derece heyecanlı olduğu gözlemlendi.
Kararın açıklanmasının ardından Mehmet Çaka, Kıdemli Yargıç Erdinç Akyener’e seslenerek, “Erdinç Bey Atatürk’ü da ben öldürdüm” dedi.Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, “Irza geçme”, “Sirkat” ve “Geceleyin ev açma” suçlarından methaldar olan sanığın aleyhine getirilen davaları kabul etmediğini söyledi. Yargıç Musa Avcıoğlu, sanığın suçlamaları kabul etmemesinden dolayı suçsuz olduğunun kanıtlanması için duruşma yapıldığını ifade etti.

İddia ve savunma makamlarının mahkemeye birçok emare sunduğunu ve tanıklar dinlettiğini anlatan Musa Avcıoğlu, sunulan emareler ve dinletilen tanıkların verdiği ifadeler ışığında sanığın suçlu olduğuna kanaat getirdiklerini dile getirdi.

Tüm unsurlar dikkate alındı.Yargıç Musa Avcıoğlu, sanığın işlediği suçların ciddiyetine dikkat çekerek, bunların son yıllarda artış gösterdiğini vurguladı. Avcıoğlu, kamu yararı ön planda tutularak benzer suçların önüne geçilmesi için sanığa uzun süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun gördüklerini belirterek, ceza takdir ederken ağırlaştırıcı ve hafifletici unsurları da dikkate aldıklarını kaydetti.

Avcıoğlu, Çaka’nın yalnız yaşayan ve o sırada uyuyan yaşlı bir kadının evine izin almadan gece girmesi, kadını etkisiz hale getirdikten sonra ırzına geçmesi ve parasını alıp gitmesini ağırlaştırıcı bir neden olarak gördüklerini söyledi.Avcıoğlu, sanığın genç ve sabıkasız ayrıca ekonomik durumunun kötü olmasından dolayı eğitimine devam edemeyip, genç yaşta iş hayatına atılması ve çevresinde sevilen biri olmasını ise hafifletici bir unsur olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Yargıç Musa Avcıoğlu, Çaka’ya “Irza geçme suçundan” 10 yıl, “Sirkat” suçundan 6 yıl ve “Geceleyin ev açma” suçundan 4 yıl hapislik cezası verdiklerini ve cezaların birlikte çekilmesine karar verildiğini sözlerine ekledi.

İlişkileri olduğu iddia edilmişti.76 yaşındaki İngiliz kadının tecavüz zanlısı aranırken, sanık Mehmet Çaka, başka ev açma meseleleriyle bağlantısı olduğu şüphesiyle tutuklanmış ve yapılan sorgulamada yaşlı kadına tecavüz ettiğini ve parasını aldığını itiraf etmişti.


Sanık avukatı Menteş Aziz ise müvekkilinin dayak ve baskı altında ifade verdiğini iddia ederek, polis tarafından yazılan ifadesinin gönüllü olarak alınmadığını savunmuştu.Duruşma içinde yapılan duruşmanın ardından, Çaka’nın ifadesini gönüllü olarak verdiği yönünde karar üretilmişti. İddia makamı dava süresince mahkemeye birçok emare sunmuş ve tanık dinletmişti.

Çaka, kadına tecavüz ettiğini kabul etmezken, yaşlı kadınla ilişkisi olduğunu ve bu nedenle kendinden utandığını iddia etmişti.Mahkemeye getirilen ve olay günü kendisine tecavüz edeni teşhis edemeyen kadın ise “Sanığın başına dokunursam belki tanırım, ancak tecavüz edenin karşımdaki kişi olduğuna yemin edemem” demişti.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.