1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 YIL YATACAK
10 YIL YATACAK

10 YIL YATACAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 2 buçuk kilo uyuşturucu madde tasarruf eden Ali Alevşimşek’i ağır hapis cezasına çarptırdı

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz mart ayında evinde yapılan aramada 2 kilo 249 gram 550 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde tespit edilen 32 yaşındaki Ali Alevşimşek’i 10 yıl hapse mahkûm etti.

Mahkemede kararı okuyan Başkan Ömer Güran, suçun ciddiyetinin ve vahametinin yasa koyucunun suça öngördüğü cezadan kolayca anlaşılabileceğini ifade etti. Ömer Güran, bu tür suçları işleyenlere veya işlemeye tenezzül edecek olanlara karşı caydırıcı ve ibret verici bir ceza vermenin kamu yararı olduğunun altını çizdi.

Uyuşturucu madde suçlarının toplumun huzurunu bozduğunu, insanı pek çok başka suça teşvik ettiğini anlatan Güran, mahkemelerin görevinin kamu yararını korumak olduğunu ve bu nedenle de yaygınlaşan bu suçlara karşı ağır ceza verilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Ömer Güran ülkenin suçluların ve yozlaştırıcıların olmadığını hatırlatmak ve suçluların toplumun yasaları ile dalga geçemeyeceğini anlaşılması için bu tür suçları işleyenlere sonlarının acı verici olacağını anlatmak gerektiğini bildirdi.

Başkan Güran tüm hususları değerlendirdikten sonra oy birliğiyle sanığı 10 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Sinir krizi geçirdi

10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyan sanık Ali Alevşimşek sinir krizi geçirdi.Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı Başkan Ömer Güran açıkladı.

Başkan Ömer Güran öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Cevat Rıza’nın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Başkan Ömer Güran sanığın 16 Mart 2013 tarihinde 780 paket uyuşturucu maddeyi siyah poşet içerisinde evine götürerek bir valiz içerisinde yatak odasında dolap üzerine sakladığını söyledi.

Sanığın tasarrufundaki söz konusu uyuşturucu maddeler içerisinden 50 paketini Gürkan Abaruz’un istediğini ifade eden Ömer Güran, sanığın farklı tarihlerde uyuşturucu maddeler içerisinden 3 paket de alarak içtiğini dile getirdi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin sanığın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrenmesi üzerine evinde yapılan aramada yatak odasında dolap üzerindeki valiz içerisinde 727 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi bularak emare aldıklarını belirten Güran, tutuklandığını ve ilk verdiği gönüllü ifadesinde uyuşturucuları Rum kesiminden aldığını söylediğini kaydetti.

Ömer Güran, sanığın evinde bulunan uyuşturucu maddeler üzerinde farklı bir şahsa ait parmak izinin saptanması üzerine 16 Nisan 2013 tarihinde Narkotik polisinin cezaevine giderek sanıkla görüştüğünü bildirdi.

Polisin sanıkla yaptığı görüşmede bir de gönüllü ifade verdiğini kaydeden Güran, sanığın verdiği bu gönüllü ifadede özetle şöyle dediğini açıkladı:

“2013 yılı Mart ayında Cumali Ulusu Elidemir’in direktifi ile Gürkan Abaruz’la 2 bin 780 paket uyuşturucu aldık. Bu uyuşturucu maddeler içerisinden 780 paket alarak eve götürdüm. Daha sonra 50 âdetini Güran Abaruz geri aldı, 3 paketini de kendim içtim.”

Güran, sanığın 27 Mart 2013 tarihinden bu yana Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kaldığını anlattı. Ömer Güran, sanığın pişman olduğunu, özür dilediğini ve suçunu kabul ederek adaletin tecellisine yardımda bulunmasının avukatı tarafından “hafifletici neden” olarak aktarıldığını söyledi.

Sanığı sunulan olgular ve sanık avukatının kabul beyanı ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıklayan Başkan Ömer Güran, işlediği suç türüne yasa koyucunun 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğüne dikkat çekti.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.