1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 10 YILDIR ARANIYORDU!
10 YILDIR ARANIYORDU!

10 YILDIR ARANIYORDU!

Ercan'dan giriş yaparken yakalandı!

A+A-

Erkek arkadaşının kardeşini 2006’da sahte kimlikle ülkeden kaçıran kendisi de Londra’ya giden Hülya Kentman, Ercan’dan giriş yaparken yakalandı.


Hülya Kentman isimli kadın, 2006’da işlediği evrak sahteleme suçu nedeniyle önceki gün gözaltına alındı. Mahkeme emri ile yurt dışına çıkışı yasaklanan erkek arkadaşının kardeşine sahte kimlik belgeleri düzenleyerek ülkeden kaçmasına yardımcı olan Hülya Kentman yıllar sonra yakalandı. Suç tarihi olan 2006 yılından İngiltere-Londra’ya giden zanlı önceki gün Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaptığı esnada gözaltına alındı. Zanlı dün de teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Hülya Kentman’ın 2006 yılında meydana gelen “sahte resmi evrak düzenleme ve tedavüle sürme” suçlarından gözaltına alındığını söyledi.

220 bin lira teminatla serbest kaldı
Polis, zanlının yurt dışına çıkış yasağı bulunan erkek arkadaşının kardeşinin ülkeden çıkış yapması için sahte kimlik, doğum belgesi ve terhis belgesi düzenleyerek kaçmasına yardımcı olduğunu belirtti. Zanlının 2006 yılından beridir arandığını kaydeden polis, önceki gün tespit edilen zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna gidip imza atması, 20 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.