1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 100 TL PARA CEZASI İLE KURTULDU
100 TL PARA CEZASI İLE KURTULDU

100 TL PARA CEZASI İLE KURTULDU

Tohumu İngiltere'den getirmiş... Dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

İngiltere’den getirdiği Hintkeneviri tohumunu Akdoğan’daki evinin bahçesine ekerek ziraatını yapan sanık Tibet Özakıncı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz Hintkeneviri bitkisi ziraatı yapma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan ve suçlu bulunan sanık Tibet Özakıncı, 100 TL para cezasına mahkum edildi.

Tohumu İngiltere’den getirmişti…
2013 yılı Nisan ayında İngiltere’ye giden sanık Tibet Özakıncı, İngiltere’den gelirken ekip bakımını yapmak için Hintkeneviri bitkisi tohumu getirmiş ve Akdoğan’daki evinin bahçesine ekerek ziraatını yapmıştı. 23 Temmuz 2013 tarihinde ihbar alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Özakıncı’nın evine giderek arama yapmış ve yapılan aramada evin bahçesinde 115 cm boyunda 1 kök Hintkeneviri bitkisi bulmuştu.

Para cezası aldı…
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, sanık Tibet Özakıncı’yı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığına değinen Ulutekin, sanık Özakıncı’nın konu bitkiyi ticari amaçlı değil kendi kullanımı için ekerek bakımını yaptığını ve yetiştirdiğini belirtti. Ulutekin, sanık Özakıncı’ya bir fırsat vererek hürriyeti bağlayıcı bir ceza yerine para cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduğunu belirterek sanığı 100 TL para cezasına mahkum etti.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.