1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 103 YIL YAŞADI
103 YIL YAŞADI

103 YIL YAŞADI

Eski Kıbrıs düğünlerinin son temsilcisi olan Nedime Sucular veda etti... Aslen Lefkoşa’lı olan ve 1950’li yıllarda, köylerdeki düğünlerde çalgıcılık yapan;

A+A-

Aslen Lefkoşa’lı olan ve 1950’li yıllarda, köylerdeki düğünlerde çalgıcılık yapan Nedime Sucular 103 yaşında hayatını kaybetti. Eski Kıbrıs düğünlerinin son temsilcisi olan Nedime Sucular’ın uzun ömründe müziğin ve eğlenceli bir yaşamın önemli etkisi oldu. Ayrıca ona hayat veren kedileri vardı.

Eskiden köylerdeki düğün ve kına gecelerinde, müzisyen Mehmet Aliler’in ve Altıparmaklar’ın ekibinde def ve darbuka çalan Nedime Sucular, bir asrı aşan ömrünü sağlıklı bir şekilde geçirdi. Uzun yaşamında ciddi sağlık sorunu yaşamayan Sucular’ın, geçen sene bir bacağı ‘yaşlılığa bağlı olarak’ kesilmişti.

Nedime Sucular, o nesilden kalan tek kişiydi ve o dönemlerde yaptığı çalgıcılık, bir kadın için ender yapılan işlerden biriydi.

Kalbi sağlamdı

Elde edinilen bilgilere göre, Nedime Sucular’ın son güne kadar kalbinde herhangi bir sorun yoktu. Bir ayağının kesik olması ve sürekli yatması nedeniyle kan dolaşımının yeterli değildi.

Yakınları, Sucular’ın hayvansever olduğunu, kedilere olan düşkünlüğünü heskesin bildiğini, yaşamayı ve insaları çok sevdiğini dile getirdi.

Aynı zamanda cömertliğiyle tanınan Nedime Sucular, Lefkoşa’daki İsmail Safa Camisi’nde, dün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, sevenlerinin duaları ve gözyaşları arasında, toprağa verildi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.