1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “11.00 – 15.00 SAATLERİ ARASINDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇALIŞILMAMALI”
“11.00 – 15.00 SAATLERİ ARASINDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇALIŞILMAMALI”

“11.00 – 15.00 SAATLERİ ARASINDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇALIŞILMAMALI”

“11.00 – 15.00 saatleri arasında mümkün olduğunca çalışılmamalı”

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, hava sıcaklığının en yüksek seviyesine ulaştığı Ağustos ayında, güneş altında çalışmak zorunda olan taşeronlara, çalışanlarına ve açık alanda çalışmak zorunda olan herkese, özellikle 11:00 – 15:00 saatleri arasında mümkün olduğu kadar çalışmamalarını ve çalışma sürelerini ona göre ayarlamalarını önerdi.

Amca, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, sıcaklığın dışarıda 50 dereceyi bulduğu bu günlerde, güneş altında çalışmanın insan canına mal olabileceğine işaret etti.

Amca şöyle devam etti:

“Kendinizi, sağlığınızı korumak için zaman zaman gölgede istirahat ediniz. Bol bol su tüketerek vücudunuzun kaybettiği sıvıyı yerine koyunuz. Bu amaçla taşeronları ve çalışanları olarak, hayatınızı tehlikeye atmayınız. Bu yöndeki tedbirleri çalışanlarınız ile birlikte siz kendiniz alınız.”

Hükümete, Güney Kıbrıs’taki tedbirleri takip ederek, Kuzey Kıbrıs’ta da aynı tedbirleri alma çağrısında bulunan Amca, şöyle devam etti:

“Çünkü evimize ekmek götürebilmek için sıcak soğuk demeden çalışmak zorundayız. Yüzyılın en kavurucu sıcaklarını gördüğümüz bu günlerde, bazılarımızın dam altında bile dayanamadığı sıcağa, güneş altında çalışan emekçilere saygı duymalarını bekliyoruz ve tekrarlıyoruz. İnsan hayatı çok değerlidir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.