1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "11.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA ÇALIŞMA YASAĞI UYGULANMALI!
"11.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA ÇALIŞMA YASAĞI UYGULANMALI!

"11.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA ÇALIŞMA YASAĞI UYGULANMALI!

"11.00-16.00 saatleri arasında çalışma yasağı uygulanmalı!

A+A-

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Güvenç Yüksel yazılı açıklama yaparak, işyeri sahipleri ile çalışanlar başta olmak üzere tüm toplumu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç sahibi olmaya ve tedbir almaya çağırdı.

Ülkede yaz aylarında sıcakların aşırı artmasıyla risklerin yükseldiği, işyeri ve depo yangınları, orman ve kuru ot yangınları, ayrıca inşaatlarda iş kazalarının da artış göstermeye başladığına dikkat çeken Yüksel, yetkililere de, böyle günlerde radyasyonun en yüksek olduğu 11.00 -16.00 saatleri arasında çalışma yasağı uygulamaları için gerekeni yapmalarını önerdi.

Hava sıcaklığının nemle birlikte arttığında, sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden oluğunu dile getiren Yüksel, özellikle; 65 yaş ve üzeri yaşlılar, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, kronik hastalığı olanlar, sürekli ilaç kullananlar, alkol ve madde bağımlılarının tehlike altında olduğunu belirtti.

Yüksel, açık havada çalışanların sıcaklığa maruz kalmaları sonucunda ciddi sağlık problemleri yaşadığını, hatta ölebileceklerini dile getirerek, sıcaklığa bağlı hastalıklardan en çok etkilenen meslekleri ve koruyucu önlemleri de hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.