1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 11 ARALIK ÇARŞAMBA KKTC'Yİ DALGALAR MI VURACAK?
11 ARALIK ÇARŞAMBA KKTC'Yİ DALGALAR MI VURACAK?

11 ARALIK ÇARŞAMBA KKTC'Yİ DALGALAR MI VURACAK?

KKTC için ciddi uyarılar!

A+A-

~~Herkes İstanbul Ankara’ya odaklandı ama bu haftanın meteorolojik olayı güneyde. Çarşamba günü tüm güney sahil ve iç kesimlerde Konya Karaman dahil rüzgar kar ne ararsanız var.

Özellikle sahil kesiminde Çarşamba günü esecek 30-40 km hızlı rüzgarlara hazırlanın. Zayıf seralarınızın örtüsünü rüzgar parçalamadan siz kaldırın. Hocam mal gider derseniz ne kurtarırsanız kardır derim.

Bunlar yine iyi haberler ya KKTC. Girne’de tekneniz varsa kıyıya vuracak 6-7 8 hatta 10-12 metrelik dalgalara hazır olun.

KKTC’de kuzey sahil kesiminde oteli serası yeleşkesi malı canı olanalara çok ciddiden de öte uyarı. Rüzgar Çarşamba günü tüm gün 60-70 km hızla POYRAZ’dan yani kuzeyden esecek.

Girne Taşucu seferlerini unutun ama sahil kesimini vuracak olan 10-12 metrelik dalgalara dikat edin. Malınızı şimdiden çok ama çok içerilere taşıyın. Bunlar şaka gibi laflar ama ben 15 senelik denizcilik hayatımda böylesi bir durum yaşamadım. KKTC’de rüzgar alarmı verilmeli.

Okullar falan da kesin tatil edilmeli çocuklar kesinlikle dışarı çıkarılmamalı. Dışarıda işi olanlar da onları şimdiden tamamlamalı. Rüzgar birde etkili yağışla gelecek. Salı akşam başlayacak yağış örneğin Ercan havalimanında çarşamba akşamına kadar 50 kg ulaşacak.

Çöl tozu da cabası bu da bekleneni çok daha ileri noktalara taşır. Malını canını eşini dostunu ailesini seven bu uyarıyı özellikle güney sahil kesimine ve de KKTC’ye ulaştırsın.

Yazık olacak Girne limanındaki o güzelim teknelere. Vakit varken ne de yapılır bilmem ama hemen Taşucunda kaçın mesela, Hem de bugün. Salı akşamından sonra Çarşamba Perşemde de güney taraflara pek gitmeyin seyahat etmeyin. Güneydoğu Anadolu’da çok yoğun toz taşnımı beklenmekte. Demek uçak seferleri iptal olur. Dere yatakları taşar.

Zamanında tedbir almayan beldelerde can kaybı yaşanır. Aman dikkat batıyı bırakın güney ve güney doğuda ve de KKTC’de kötü şeylere hazırlıklı olun. Şimdiden tedbir alın sonra üzülmeyin. Derim.. Sağlıcakla kalın.

 

~~PRF. DR. A. CEMAL SAYDAM

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.