1. HABERLER

  2. ASTROLOJİ

  3. 11 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMUNUZ
11 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMUNUZ

11 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMUNUZ

Bakalım burcunuza göre bugün sizi ne gibi sürprizler bekliyor

A+A-

Koç

Bugün, duygusal konularda ilginç ve sıradışı isteklerle dolu olabilirsiniz. Bu etkiler altında yuvanız veya eviniz kadar benimsediğiniz alanda, değişik arzularınızı tatmin etmek, benzersiz güzellikler yaşamak hoşunuza gidebilir. Kimileriniz dostlarıyla biraraya gelerek, kimileriniz ise beraber oldukları kişiyle, keyifli paylaşımlarda bulunabilirler. Bazılarınız ise gizli bir kaçamak yaparak, birkaç saati heyecanlı bir şekilde geçirmeyi düşünebilirler. Yalnız dikkatli olmanız gereken noktaların başında, kiminle ve ne kadar güvenilir bir durumdasınız bunu muhakkak düşünmelisiniz. Beklenmedik gelişmeler olmaması için, ne olursa önlemde bulunmak her zaman iyidir. Bunun dışında olabilecek diğer etkilere bakarsak, sezgiler bugün oldukça güçlüdür ve düşündüğünüz şeylerin gerçekleştiğine tanık olabilirsiniz. Rüyalarınız zengindir ve bu gece gördüğünüz düşlerin gerçek olduğuna şahit olabilirsiniz. Ayrıca yine bugün, orijinal bir aile yaşamı isteğiniz yükselebilir. Herşeyin farklı olduğu, hiç kimsenin kolay kolay sahip olmadığı bir huzur ve yuva özlemi duyabilirsiniz. 

Gün içinde özellikle akşam saatlerinde tam olarak ruhunuzun doyuma ulaşmadığını fark ettiğiniz anlar olsa bile, sakın acil kararlar almaya çalışmayın. Sakin olun ve günün getirdiği enerjilerle kendinizi mutlu edecek aktivitelerde bulunun. Birdenbire ani gelişebilecek durumlar olursa, bunun enerjiler nedeniyle olduğunu bilerek kendinizi sakinleştirin. 

Boğa

Bugün, çok önceden belirlenmiş veya birdenbire çıkılacak yolculuklar açısından etkili enerjilere sahipsiniz. Arkadaşlarınızla paylaşım içinde olacağınız görüşmeler, eviniz ve ailenizi ilgilendiren konularla uğraşılar, duygusal açıdan kendinizi güçlü hissetmenizi sağlayan haberler gündeme gelebilir. Kendinizi son derece canlı hissedeceğiniz enerjilere sahipsiniz. Kafanızın içindeki projeleri hayata geçirmek istediğinizde ise, üzerinde biraz daha düşünmeniz faydalı olacaktır. Günlük bu enerji normal aktiviteler için heyecan verici olsa da, büyük kararlar için henüz etkili değildir. Yenilik merakının ve değişim isteğinizin yoğun olacağı gün içinde, bulunduğunuz çevreyle alakalı gelişmeler gündeme gelebilir. İnternet üzerinden görüşmeler, yeni dostluklar kurmak için de uygundur. Beklediğiniz bazı önemli haberler gecikse bile, bunun moralinizi bozması mümkün olmayacaktır. 

Eşiniz, yakın aile üyeleriniz veya dostlarınıza yardımcı olmak isteğiniz yoğundur. İşinizle alakalı konularda destek görebilir, merak ettiğiniz konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Teknolojik gelişmeleri takip etmek, yararlanmak veya bizzat satın almak gibi aktiviteleriniz olabilir. Ödeme şartlarınızı çok iyi planladığınız bir durum olsa bile biraz daha düşünmenizi öneriyorum.

İkizler

Bugün, mesleki konularda ilginç ve sıradışı fikirlerle dolu olabilirsiniz. Bilinçaltınızda bağımsızlık olgunuz yüksektir. Size karışılmasından hoşlanmadığınız için, bazı konularda değişik fikirlerinizi şimdilik beklemede tutabilirsiniz. Ne kadar başarılı olursanız olun, kendinizi güvence altına almaya muhakkak dikkat etmelisiniz. Özellikle iş ortamınızdaki insanlarla aranızdaki mesafeyi korumak her zaman için iyi olacaktır. Fikirlerinizi veya bulduğunuz sıradışı herşeyi kendi içinizde tutmalı ve güvenmedikçe kimseyle paylaşmamaya özen göstermelisiniz. Gün içinde maddi ve manevi değerlerinize sıkı sıkıya sahip çıkmalı, kimsenin sizin yeteneklerinizden yararlanarak para ve güç elde etmesine izin vermemelisiniz. Mesleki konularda sorunları olan burç mensupları, aile kaynaklı destek görebilirler. İş başvuruları açısından bugün beklenen haberler gecikebilir. Bazılarınız ise, ailelerinden gördükleri destekle, kendilerine yeni bir iş olanağı yaratabilirler. Güzel sanatlar, yaratıcılık gerektiren işler aracılığıyla maddi gelir elde etmeniz mümkün olabilir. 

Sağlık konusunda, çeşitli tedavi şekilleri hakkında bilgisi olanlar için de, mesleki anlamda girişimler söz konusu olacaktır. Kendinizi ve ellerinizin hünerini gösterme zamanı diyebiliriz. Yavaş yavaş temkinli adımlarla ilerlemeniz halinde finansal açıdan kendinizi rahatlatabilirsiniz. Gün içinde, duygusal konularda herkesten gizlediğiniz mevzularla ilgili huzursuzluğunuz olabilir. Yakın bulduğunuz dostlarınızla bunu paylaşmanız size rahatlık verecektir.

Yengeç

Bugün, burcunuzun son onbeş gününde doğanlar için yeniay enerjisi taşıyan bugün, Ay gezegeninin balsamik fazda(hiçbir gezegenle görünüm oluşturmaması)oluşu dolayısıyla tam olarak isteklerinizi hayata geçirmeniz zor olabilir veya tam olgunlaşma sağlanamamış demektir. Zorlamak yerine günlük sıradan aktivitelerinizi yapmanız yeterli olacaktır. Bugün ayrıca bilinmeyen konulara olan merakınız artabilir. Sıradışı ve ilginç konularda bilgi sahibi olmak isteğiyle gerek internet gerekse kitaplar aracılığıyla bu merakınızı giderebilirsiniz. Mistik konularda uğraşı verenler rahat enerji akışları sayesinde mesleki konularda kendilerini geliştirebilirler. Sezgi gücünüzün dün gibi bugün de yüksek olacağından, bilmediğiniz mevzularda aydınlanabilirsiniz. Konuları kolayca kavrayabilir, etrafınızdaki insanlara da faydalı olabilirsiniz. Kafanıza takılan mevzulara farklı yönden bakabilmenizi sağlayan enerjiler sayesinde kendinizi sakinleştirmeniz mümkün olacaktır. Değerlerinize olan düşkünlüğünüz dışardan kolaylıkla fark edildiğinden, bu konuda size bir şey söylenmesi mümkün olmayacaktır. Dış görünümünüz açısından da değişimlere gitmek isteğiniz yüksek olabilir, dostlarınızla biraraya gelerek onlara yapmak istediğiniz yeniliklerden söz edebilirsiniz. Hukuk yoluyla olan işlerinizle alakalı yarım kalan dosyaların tamamlanmasıyla uğraşabilir kendinizi bu konularda daha iyi koruyabilecek önlemlerde bulunabilirsiniz.

Gün içinde, toplumsal aktiviteleriniz için istek gücünüz yüksek olacaktır. Ekip halinde yapmayı düşündüğünüz işlerle ilgili daha üst boyutta bir araştırmaya girişebilirsiniz. Bazı konularda sizinle aynı düşünen kişilerle biraraya gelerek bir çember oluşturmak fikri doğabilir. Duygu dünyanızla ilgili meselelerde, daha hassas düşünebilir karşınızdaki insanın düşüncelerini dinleme ihtiyacı duyabilirsiniz. 

Aslan

Bugün, cinsel konularda farklı ve sıradışı duygular içinde olabilirsiniz. İçinizdeki gizlilikler ve sahip olduğunuz değerler açısından geçmiş ve gelecek birbiri içine girebilir. Bir yandan ileriye doğru gitmek ve yeni bir sayfadan hayata bakmak isterken, geçmişin izlerini üzerinizde hissedebilirsiniz. Güçlü tutkularınız, sağlıklı ve orijinal kişilere doğru sizi yönlendirebilir. Fakat duygularınızı kimseyle paylaşmaya yanaşmazsınız. Sözel olarak dışarıya aksettiremediğiniz güçlü isteklerinizin temelinde sevilmek ihtiyacı yoğundur. Bay Aslanlar genel olarak anaç ruhlu fakat bir o kadar tensel arzulara sahip kadınları arzularken, Bayan Aslanlar ise ev ve aile duygularını ön planda tutan ve maddi, manevi açıdan kendilerine destek olacak ve sıcak bir yuva özlemini doyurabilecekleri kişileri arzu edebilirler. Güvenlik duygunuz oldukça yüksektir, içinizdeki ruhun doyurulması için, her yönüyle size destek olunması ve içinizdeki çocuğun fark edilmesi ve yatıştırılması gerekecektir. İşte bunu sunabilecek kişilere doğru çekim duyacağınız için, sizi peşinizden koşturacak, sadece kendi istekleri için sizinle olacak kişilerden uzaklaşabilirsiniz. Sezgi gücünüzün yüksekliği, size hangi amaçla yanaşıldığını hissetmenizi sağlayacaktır.

Maddi konulardaki sorunlarınız için bugün arkadaş veya aile desteğine oldukça ihtiyaç duyabilirsiniz veya durumu iyi olan burç mensupları başkalarına yardımcı olmaları yönünde bir istekle karşılaşabilirler. Her ne olursa olsun dikkatli olmayı elden bırakmayınız. Ödemelerinizle alakalı konularda, ajandanızı kontrol etmeniz lehinize olacaktır. Arabanızın sigortası veya vergi borçlarınız için beklenmedik kayıplara uğramamak için muhakkak hesaplarınızı gözden geçirmelisiniz.

Başak

Bugün, aileniz, sevdiğiniz kişiler veya sahip olduğunuz tüm maddi ve manevi konularda en temel arzunuz, yenilikler yapmak ve sıradışı yöntemler uygulamaktır. Sizin gibi herşeyi sağlam olup olmadığı yönünde inceleyen kişiler için bu radikal bir durumdur. Doğal olarak ekip çalışmasının varlığı yine gündeme gelebilir. Duygu dünyanızla ilgili meselelerde sizi zorlayan konularda bugün kendinizi daha güvenli hissedebilirsiniz. Bilinçaltınızda ev ve aile özleminiz yüksek olabilir, ebeveynlerinizle aranızdaki buzlar biraz çözülebilir. Eşitlik, hak ve adalet duygusu içinde hareket etmeye özen gösterebilirsiniz. Sadece kendiniz adına değil, karşınızdaki kişinin de çıkarı doğrultusunda düşündüğünüz için, uzun yıllardır ilişki evinizde bulunan Uranüs gezegeninin en azından bugün için sizi tedirgin etmeyeceğini söyleyebiliriz. Bugün ayrıca kolektif şekilde çalışmaktan ziyade, kendi bağımsız alanınız içinde hareket etme isteğiniz yüksek olacaktır. Kimsenin üzerinizde hakimiyet kurmasına izin vermemenizin nedeni, nerde ne yapılacağı zaten biliyor oluşunuzdur. Rahat bırakılmanız halinde, herşeyi en ufak bir detayına kadar halledeceğinizi bilmektesiniz. Fakat birinin gelip, şunu yap bunu yap demesi sizi deliye döndürmektedir. Bugün için bu yönde rahat olacağınızı biliniz. 

Gün içinde, geçmişle alakalı konularda ebeveynlerinizle, arkadaşça konuşmaya çalışarak hal çaresi bulmanız kolay olacaktır. Onları dinlemek ve anlamaya çalışmak kolaylaşacaktır. Tam tersi etkiler söz konusu olduğunda da, bu yönde hareket etmeniz enerjileri doğru anlamda kullanmanız için gayet yararlıdır.

Terazi

Bugün, çalışma hayatınızla ilgili konularda, beklenmedik durumlar nedeniyle canınız sıkan olaylar yaşanabilir. Bazı belirsiz durumlar nedeniyle işlerinizi tam anlamıyla yoluna koymakta zorlanabilirsiniz. Bu durumun halledilmesi yönündeki fikirleriniz başkaları tarafından onaylanmayabilir. Karışıklık veya olası ters durumlarda, aşırı hassasiyet göstermek yerine, daha sakin ve sabırlı düşünebilirseniz en azından günü sorunsuz bitirebilirsiniz. Kimileriniz ise, ailelerinin kendilerine olan ihtiyacı nedeniyle, gündelik işlerini yerine getirmekte zorluk çekebilirler. İş arkadaşlarınızla aranızda oluşabilecek gerilimli durumlarda, farklılıkları olduğu gibi kabul ederek, olgunluk içinde çözüm bulmanız yerinde olacaktır. Bu arada iş problemi olan kişiler için ani ve beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir. Şartları şu an için uygun gibi gözüken bir iş teklifiyle karşılaşsanız bile, düşünmeniz yerinde olacaktır. Henüz olgunlaşmamış bazı durumlar veya istek dışı kaynaklanabilecek sorunları göz ardı etmeyiniz. Yaşamınızın yönünü değiştirebilecek kadar önemli olan işlere başlamadan önce biraz daha beklemeniz faydalı olacaktır. En azından bugün için mesleki görüşmelerinizi elinizden geliyorsa ertelemeniz faydalıdır. 

Gün içinde, sağlığınızı yakından ilgilendiren konularla alakalı, özellikle beslenmenize veya diyetinize özel önem vermeye çalışmalı, bilmediğiniz yerlerde yemek yememeye dikkat etmelisiniz. Hijyen konusunda dikkatli olmayı elden bırakmayınız. Midenizle ilgili sorunlarda rahatlatıcı içecekler oldukça ferahlatıcı gelecektir. 

Akrep

Bugün, ilişkisi olmayanlar genel olarak, farklı şekilde hayatı yorumlayan ilginç ve sıradışı insanlara yönelebilirler veya sizin aşk anlayışınız normal standartların dışında olabilir. Birlikte olduğunuz kişiyle aranızdaki paylaşımın temelinde arkadaşlık hissi baskın gelebilir ve duygularınızı ifade edişiniz de normal günlere oranla daha hızlı ve çarpıcıdır. Eğitim hayatınızla ilgili konularda yaratıcılık enerjiniz yüksektir, güzel sanatların herhangi bir kolunda öğrenim görmeyi dileyebilir ve bunu ailenizle paylaşabilirsiniz. Yalnız bugün dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri, genel anlamda yeni tanışacağınız kişilere dikkat etmek gerekliliğidir. Sizin gayet iyi niyetli bir şekilde yanaştığınız bazı insanlar göründükleri gibi çıkmayabilirler veya sonradan yanıldığınızı anlayabilirsiniz. Onun içindir ki, özellikle bu konuya önem vermeli ve göz ardı etmemelisiniz. Size karşı ilginç tekliflerle yanaşan yabancı insanlara karşı da açık gözlü davranarak kendinizi olabilecek yanlışlıklardan koruyabilirsiniz. Duygularınızın oldukça yoğun ve sezgilerinizin yüksek olacağı gün içinde, kendi iç dünyanıza ait meseleleri yeniden gözden geçiriş veya aklınıza yatmayan konuları ele alarak çözüme kavuşturmanız kolay olacaktır. Problemlerden arınmak için bu yöntem oldukça faydalıdır. Böylece içsel olarak ta huzur bulabilir ve yaşadığınız aşkı daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Gün içinde, karşınıza çıkabilecek her insana kendinizi ifade etme konusunda etkili enerjilere sahipsiniz. Kuruntu ve kuşkularınızdan uzaklaşarak, kendi içindeki dinginlikle sıkıldığınız ne varsa bunu hiç çekinmeden dile getirebilir, aksaklıkların önüne geçebilirsiniz. Kendinize olan inancınızı her ne olursa kaybetmeden fakat karşınızdaki insana da baskı uygulamadan konuşarak çözüme kavuşturunuz. Çünkü bu etkiler altında gerçeklere ulaşmak daha kolay olacak, sizi büyüleyen veya iyi görünmeye çalışan herşeyin altındaki asıl hakikate daha kolay ulaşabileceksiniz. 

Yay

Bugün, maddi konularda yapılması gereken tüm işlerinizle ilgili detayları gözden geçirmeye başlayarak güne adım atmanız yararlı olacaktır. Eviniz, aileniz veya özel işlerinizle ilgili ödemeler konusunu dikkatlice inceleyin ve gözünüzden hiçbirşeyin kaçmaması için çaba sarfediniz. Eksik kalan bazı şeyler için, hazırlıklarınızı tamamlayın. Gerekirse tüm bunlar için not almayı unutmayın. Ortaklaşa gelirlerinizle ilgili mevzularda ise kimle muhatap olursanız olun, iç sesinizi dinlemeyi ihmal etmeyiniz. Her konunun altındaki asıl gerçeğe ulaşarak, kendi güvencenizi tehlikeye düşürebilecek kişilere karşı önlem almayı unutmayınız. Bugün cinsel konularda, özgür olmak isteğiniz yükselecektir. Tüm aile baskılarına karşı, kendi zevklerinizi yaşamak isteyebilir, sahiplenici koruyucu tarzda yanaşan anaç duygulara sahip veya sıradışı özellikleri olan kişilerden etkilenebilirsiniz. İlişkisi olanlar ise, sevdikleri kişiyle olan sorunlarını daha hassas etkiler altında ele alabilir, çözümsüz kalan konular nedeniyle biraz isyankar bir tavır içinde olabilirler. Duygularınızın sizi yönetmesi mümkün olacağından, bu nedenle ani kararlar almak yerine düşünmeli, olayların altında yatan asıl nedene ulaşmaya çalışmalı, görmeden duymadan kimsenin sözüyle hareket etmemeye özen göstermelisiniz. 

Etkilenirlilik düzeyiniz yüksek olacağı gün içinde, sizi yolunuzdan çevirmeye veya ilişkinizle alakalı konuları farklı bir şekilde göstermeye çalışan kişilere karşı dikkatli olmak en iyisidir. Bu beraberliği yaşayan siz olduğunuza göre, yaşanılan olayların veya sorunların en iyi farkında olacak kişinin de siz olacağını unutmayınız. 

Oğlak

Bugün, aynı dün gibi ilişkiniz açısından güne dolunay enerjisi altında başlayacağınızı biliniz. Burcunuzun son onbeş gününde doğanlar için geçerli olacak bu etki, ay gezegeninin pozisyonu nedeniyle gerilimin yükselmesine sebep olabilir. Öncelikle beraberliğinde sorun olanlar için önerim, mantıklı şekilde düşünmek ve olur olmaz şeyler için beraberliğinizi riske atmamak olmalıdır. Evet bazı eksikler veya düzeltilmesi gereken durumlar vardır fakat her iki kişi de, ortak bir nokta oluşturmaları halinde muazzam bir güç elde ederek, problemlerin üstesinden rahatlıkla gelebilirler. Sizin sağlam ve ödün vermeyen yaklaşımlarınızı biraz olsun esnetmeniz, karşınızdaki kişinin duygusal açıdan kendine daha fazla güven duyması halinde bu çekişme, işbirliğine dönüşerek temelinizin kuvvetlenmesini sağlayabilir. Burada zor olan, her iki kişinin de ödün vermekten uzak durmasıdır. Halbuki ilişki demek karşılıklı fikir alışverişi ve ortak bir nokta oluşturmaksa her zaman belirttiğim gibi her iki taraf ta kendi payına düşeni yapmalıdır. İlişkisi sağlam temele oturmuş çiftler için bu enerji, karşılıklı uzlaşma, fikirbirliğinde bulunma anlamı taşıyacaktır. 

Sizin bilinçli isteklerinizle, sevdiğiniz kişinin duyguları arasında gayet olumlu bir köprü kurularak, ortak ihtiyaçlarınız için adım atılabilir. Yalnız bugünkü Ay gezegeni pozisyonu nedeniyle, büyük kararlar almak, değişimlerde bulunmak için henüz erkendir. Sadece gerekli olanların altını çizebilir, beraberliğiniz adına yapmanız gereken ne varsa üzerinde düşünebilirsiniz. 

Kova

Bugün, gündelik iş temponuz açısından rutin işleri yürütmek kolay olacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken konu, yenilikler veya değişimlerde bulunmak için sabırsız davranmamalı, uygun zamanın gelmesi beklenilmelidir. Sağlığınız açısından meditasyon yapmak, iç sesinizi dinlemek ve sezgilerinizi güçlü kılmak adına olumlu enerjilere sahipsiniz. Bu durum hem problemlerinizden sıyrılmak ve hem de kendinizi sakinleştirmek için biçilmiş kaftandır. Bugün, duygularınız oldukça güçlü ve özgürlüğünüz fazlasıyla ön planda olacaktır. Maddi konulardaki beklentileriniz tam anlamıyla yerine oturmasa da, işinize gereken önemi göstererek ileriye doğru yatırım yaptığınızı biliniz. Mesleği genel anlamda, iyileştirme ve tedavi üzerine olan kişiler için bugün olumlu etkiler söz konusudur. Alternatif tıbbi teknikler konusunda bilgi alışverişinde bulunabilir veya bizzat bu konularda ustalaşmak adına çalışmalarda bulunabilirsiniz. Rahatlamak ve enerji toplamak için, kendinizi sakinleştirmenizi sağlayan aktivitelerle uğraşabilir, günün stresini hem çalışarak hem de dinlenerek giderebilirsiniz. Parasal konularda ise, özel sağlık harcamalarınız veya ödemelerinizle ilgili dikkatli olmaya çalışmalı, pirimlerinizi zamanında yatırmaya özen göstermelisiniz.

İleriye dönük yapmayı düşündüğünüz işleri veya toplantılarınızı, bilgisayarınıza veya özel not defterinize kaydederseniz daha sonra hatırlamanız kolay olacaktır. Dosyalama ve arşiv çalışmalarınız açısından uygun enerjilere sahip olacağınız bugün karışık halde bulunan herşeyi düzene koyabilirsiniz. Herşeyden önemlisi ise, gerilimli insanlardan elinizden geldiğince uzak durmaya çalışın ve işyerinizde birlikte çalıştığınız kişilerin ters davranışları karşısında siz sadece yüzlerine hafifçe gülümseyerek bakın. Göreceksiniz susacaklardır.

Balık

Bugün, aşk hayatınızla ilgili konularda, aksayan durumları ele alabilir, çözüm yolu için karşılıklı konuşabilirsiniz. Farklılık isteğiniz özellikle yoğun olabilir, ilişkinizi ilgilendiren her konuda tazelenmek ve değişime giderek kontrolü ele almak isteyebilirsiniz. Aslında bu durum sizin gibi sadece karşısındakine göre hareket etmeyi bilecek kadar yüce gönüllü olan kişiler için oldukça çarpıcıdır. Fakat bu değişimin altında yatan asıl büyük gücün, 2003 yılından beri bireysel kimliğiniz üzerinde etkisi olan, Uranüs gezegeni olduğunu yorumlar kanalıyla bilmektesiniz. Kimi aylarda isyankarlık kimi aylarda durgunluk vererek sizi farklı düşünmeye iten bu büyük gücün, sıra dışılık yaratan enerjisi, sizlerin doğasına pek uygun olmasa da, en azından artık ezilmek istemediğinizi, kimliğinizin üzerinde kimsenin denetimi olmasına tahammül edemeyeceğini bilmelisiniz. Sizinle beraber olacak kişinin bencillikten uzak durması, fikirlerinize değer vermesi ve gerilimli olduğunuz konularda çare olması gerekecektir. Günlük enerjiniz tam da bahsettiğim bu durumla örtüşmekte.

Kendinizi ortaya koyuş biçiminiz bugün diğer günlere oranla daha bağımsız etkiler altında olacağından, aşk konusunda bayrağı elinizde tutmak isteğiniz de yüksek olacaktır. Başkaları için oldukça şaşırtıcı davranışlar gösterseniz bile, siz bugün gayet keyifli ve kendi içinizde dinginliği sağlamış olacaksınız. Kimsenin ne düşündüğünü veya hakkınızdaki olumsuz tepkileri görmezden gelebilir, bildiğinizi okuyabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.