1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. 11. ULUSAL TIBBİ GENETİK KONGRESİ
11. ULUSAL TIBBİ GENETİK KONGRESİ

11. ULUSAL TIBBİ GENETİK KONGRESİ

YDÜ Genetik ve Kanser Tanı Araştırma Merkezi, İstanbul’da gerçekleştirilen 11. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi’ne katılıyor.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Centre of Excellence bağlı Genetik ve Kanser Tanı Araştırma Merkezi, uluslararası katılımla İstanbul’da gerçekleştirilen 11. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi’ne katılıyor.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre kongre 27 Eylül’e kadar sürecek. KKTC’den YDÜ Hastanesi’nin temsil edildiği kongreye Türkiye, ABD, İngiltere, İtalya, Almanya ve Danimarka başta olmak üzere çeşitli ülkelerden katılan konuşmacılar bildiri sunuyor.

Açıklamada, genetik biliminin öncü bilim insanlarını bir araya getiren kongrede, YDÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı ve Centre of Excellence, ve Genetik ve Kanser Tanı-Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı’nın “Keynote” konuşmacısı sıfatı ile açılış konuşması yapacağı belirtildi. Açıklamada, Prof. Dr. Serakıncı’nın iki yılda bir tekrarlanan kongrede, “Mezenkim Kök Hücrelerin Tümör Oluşumu ve Tedavisindeki Rolü” başlıklı konuşma yapacağı ifade edildi.

Açıklamada YDÜ Hastanesi Tıbbi Genetik Bölümü’nün kongrede; “Vitamin D Reseptor Geni’nin Kardiyometabolik Hastalıklardaki Rolü ve Biyomarker Olarak Kullanılması”, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin İlk Genetik Veritabanı Yakın Doğu Üniversitesi Genetik Mutasyon Veritabanı (http://genetics-db.neu.edu.tr/), “Anöploidi Açısından Yüksek Risk Veren Biyokimyasal Tarama Testleri ve Prenatal Tanı Sonuçlarının Karşılaştırılması” başlıklı 3 sözlü sunum ve poster ile temsil edileceği kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.