1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 11 YAŞINDA ‘PAPYON’ ZENGİNİ OLDU
11 YAŞINDA ‘PAPYON’ ZENGİNİ OLDU

11 YAŞINDA ‘PAPYON’ ZENGİNİ OLDU

11 yaşındaki Moziah Bridges kendi ürettiği papyonları internetten satıp birkaç günde on binlerce dolar kazandı.

A+A-

11 yaşındaki Moziah Bridges kendi ürettiği papyonları internetten satıp birkaç günde on binlerce dolar kazandı. Tek kişilik girişimiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Moziah ABD'de kısa sürede meşhur oldu

"Girişimciliğin yaşı yoktur" kuralı bir kez daha gerçek oldu. ABD'nin Memphis şehrinde sadece 11 yaşında olan Moziah Bridges internetten papyon satarak kısa sürede çoğumuzun erişemeyeceği paraya erişti.

9 yaşında babaannesinden aldığı dikiş eğitimiyle papyon üretmeyi öğrenen Moziah iki sene sonra Etsy adlı e-ticaret sitesinden papyonları satarak kısa sürede 30 bin doları cebine indirdi. Daha da ilginci Moziah, papyonlar için kumaşı kendi seçiyor, tasarımını da kendi yapıyor. Böylece Mo becerisini üretime yansıtırken sadece 11 yaşında satış kanalı olarak interneti keşfederek tecrübeli iş adamlarına taş çıkarttı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE BİLE İMZA ATTI

Kısa sürede ABD medyasının ilgisini çeken bu minik girişimci Forbes dergisine yaptığı açıklamada kendisine ünlü modacı Ralph Lauren'i örnek aldığını söylerken "O da 10 yaşında fular satmaya başlamıştı. Ben de bir gün onun kadar ünlü olabilirim" dedi.

Moziah daha bu yaşta sosyal sorumluluk projelerine bile imza attı. Go Mo adını verdiği yeni kreasyonlardan elde edilecek geliri çocukların yaz kamplarına katılması için harcayacağını söyledi.

Hürriyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.