1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 11 YILLIK KAÇAK DEDE, HÜKÜMSÜZ TUTUKLU
11 YILLIK KAÇAK DEDE, HÜKÜMSÜZ TUTUKLU

11 YILLIK KAÇAK DEDE, HÜKÜMSÜZ TUTUKLU

11 yıldır kaçak olarak yaşadığı KKTC’de kendisiyle alay ettiği gerekçesiyle bir genci bıçakla yaralayan Metin Dede teminata bağlandı

A+A-

Gazimağusa’da 6 Eylül 2013 tarihinde kendisiyle alay ettiği gerekçesiyle 24 yaşındaki Cafer Zorba’yı bıçaklayarak yaralayan 53 yaşındaki Metin Dede 3 gün süren tutukluluğunun ardından dün mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı.

Zanlı Metin Dede mahkeme emri gereği KKTC’de hiçbir bağlantısı bulunmadığı için yargılanmaya başlayıncaya değin hükümsüz tutuklu olarak 2 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Müfettiş Muavini Ertan Demir’i tanık olarak dinletti.

Müfettiş Muavini zanlının 6 Eylül 2013 tarihinde “yaralama” ve “ kanunsuz bıçak taşıma” suçlarını işlediğini söyledi.

Tanık polis zanlının bıçakla yaraladığı Cafer Zorba’nın Gazimağusa Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi’nde müşahede altına alındığını ve aynı gün kendi isteği üzerine taburcu edildiğini bildirdi.

Zanlının 2002 yılından bu yana KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiğini ifade eden Ertan Demir, gönüllü ifade vermesine rağmen suçla ilgili hiçbir şey söylemediğini dile getirdi.

Zanlıyı suça bağlayacak yeterli delili saptadıklarını anlatan Demir, zanlının KKTC’de hiçbir bağlantısı olmadığına da dikkat çekti.

Müfettiş Muavini Ertan Demir, zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini beyan ettikten sonra mahkemeden zanlının 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak yargılanmaya başlayıncaya değin Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Mahkemeden söz alan zanlı; “Ben suçlu değilim. Devlettir suçlu. Niye uyuşturucunun önüne geçmiyorsunuz? Beni aç susuz bıraktılar. Burada uyuşturucuyu engellemek için neden uğraşmıyorsunuz?” şeklinde savunma yaptı.

Yargıç Banu Soyer zanlının 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak yargılanmaya başlayıncaya değin cezaevine gönderilmesini emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.