1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 12-18 AY SÜRECEK SONDAJ ÇALIŞMALARI
12-18 AY SÜRECEK SONDAJ ÇALIŞMALARI

12-18 AY SÜRECEK SONDAJ ÇALIŞMALARI

Baş başa yapılacak görüşmelerde ele alınacak...

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisindeki 2, 3 ve 9 numaraları parsellerde doğalgaz araştırmaları çerçevesinde 12-18 ay sürecek sondaj çalışmalarının yapılacağı haber verildi.

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Alithia gazetesinde yer alan açıklamasında, ENI-KOGAS konsorsiyumunun araştırma çalışmaları yapma ruhsatına sahip olduğu 2, 3 ve 9’uncu parsellerde sondajların çok yakında başlayacağını kaydetti.

Habere göre, katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lakkotripis, sondaj programının bulgulara göre 12-18 ay süreceğini, her sondajın yaklaşık 80 günlük bir zamanda gerçekleşeceğini ve en az dört sondaj gerçekleştirileceğini anlattı.

Bir soru üzerine Pazartesi günü Ürdün’ün başkenti Amman’a gideceğini söyleyen Lakkotripis, Enerji, Turizm ve Ticaret Bakanlarıyla görüşmeler yapacağını ifade etti.

Lakkotripis, İsrail’in Ürdün’e doğalgaz satacağına dair duyurunun Güney Kıbrıs’ın planlarını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruyu yanıtında, duyurulan anlaşma niyetinin, Leviathan konsorsiyumunun yatağın ilk aşama değerlendirilmesini isteme niyetinde olduğunu açıkladığı bölgesel satışları çerçevesinde olduğunu belirterek, planlarının etkilenmediğini söyledi.

Lakkotripis, Ürdünlü bakanın bizzat kendisinin Malta’da yaptıkları görüşmede bu tür tartışmalara başlamaları için davette bulunduğunu çünkü Ürdün ve Mısır’ın sıvılaştırılmış doğalgazı tekrar gaz haline getirecek tesisler ve doğalgaz nakil boru hatları yapmayı planladıklarını belirtti.

Lakkotripis tüm bunların baş başa yapılacak görüşmelerde ele alınacağını söyledi.

Güvenlik konularında İsrail’in destek vereceği yönündeki bilgileri yorumlamaya çağrılması üzerine ise bunu ne doğrulayabileceğini ne de yalanlayabileceğini söyleyen Lakkotripis, tüm yetkili bakanlıklarla toplantılar yapıldığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.