1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 12 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİ!
12 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİ!

12 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİ!

Dikkat!

A+A-

Cengizköy trafo merkezini devreye alma çalışmaları nedeniyle Lefke bölgesinde Pazar günü sabah 05.00’den itibaren yaklaşık 12 saat elektrik kesintisi olacak.

Kıb-Tek Güzelyurt Bölge Amiri Ceyhun Saygınel’in açıklamasına göre, Cengizköy yeni Trafo Merkezi’nin devreye alınmasıyla, 66 kV olan gerilim 132 kV’a yükseltilmiş olacak.

Saygınel, yeni trafonun hizmete girmesiyle bölgede daha sağlıklı, sürekli ve daha güvenli elektrik kullanımına imkan olacağını belirtti.

Bölgenin 20 yıllık gelişim ihtiyacını karşılayacak yeni trafonun devreye alınması nedeniyle Pazar günü zorunlu kesinti yapılacağını bildiren Saygınel, saat 05.00’den yaklaşık 17.00’ye kadar sürecek kesintiden etkilenecek yerleşim yerlerini şöyle sıraladı:

“Lefke - Gemikonağı Yolu,  LAÜ, Denizli, Gemikonağı, Bağlıköy, Yedidalga, Ömerli, Bademliköy, Yeşilırmak, Günebakan, Yeşilırmak Sınır Kapısı ve bölgedeki su motorları, Çamlıköy, Lefke, Lefke Karadağ, Lefke Sosyal Konutlar Bölgesi, Aplıç, Yukarı Cengizköy, Aşağı Cengizköy,  Yeşilyurt, Yeşilyurt Sosyal Konutları ve bölgedeki su motorları, Cengiz Topel Hastanesi ve civarı, Doğancı ve bölgedeki su motorları”.

Bölge halkının mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirleri almasını isteyen Saygınel, “Verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle özür dileriz” diye ekledi.

GEÇİTKALE TRAFOSU BAKIMA ALINIYOR…

Bu arada Geçitkale Trafo Merkezi’nde bugün yapılacak bakım onarım çalışmaları nedeniyle Gazimağusa ve İskele bölgesindeki yerleşim yerlerinde 14.00’den itibaren 2 saatlik elektrik kesintisi olacak.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu bölge amirliklerinden yapılan açıklamaya göre, 16.00’ya kadar sürecek kesintiden Akova, Yıldırım, Cemer Su, Alaniçi, Dörtyol, Pirhan, İnönü, Sütlüce, Pınarlı, Ulukışla köyünün bir bölümü, Turunçlu, Kurudere, Aslanköy, Gönendere, Tirmen, Ergenekon, Geçitkale, Çamlıca, Yamaçköy, Mallıdağ, Çınarlı, Tatlısu, Mallıdağ Kavşağı-Küçük Erenköy arası sahil, Küçük Erenköy,  Boğaziçi, Sınırüstü, Altınova ve Ağıllar etkilenecek.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.